Verdens mest solgte sportsbil blir ny

11.09.2017

For de siste bildene, videoene og informasjonen fra Ford på bilmessen: KLIKK HER 

Den er raskere enn noensinne, har et mer strømlinjeformet design og er spekket med det siste innenfor avansert teknologi. Ford avduket i dag nye Ford Mustang for Europa.

- Europas følelser for Mustang har vist seg å være enda sterkere enn vi trodde. Nesten 30 000 fornøyde eiere av den ikoniske sportsbilen kjører allerede rundt på kontinentet. Det er få biler som har så mye historie, stil og sportslig kjøreglede til et så bredt publikum. Med nye Ford Mustang blir dette bedre på alle måter, sier toppsjefen i Ford Europa, Steven Armstrong.

Både motorer og understell er forbedret på det som var verdens mest solgte sportsbil i fjor. Det er også forventet at den 5-liters store V8-motoren med en anslått effekt på 450 HK i kombinasjon med Fords nye 10-trinns automatgirkasse skal gi nye Mustang den raskeste akselerasjonen noensinne.

For mer bilder og annen informasjon om nye Ford Mustang: KLIKK HER

Mer aggressivt og atletisk design

Designet er gjenkjennbart og tar vare på mer enn 50 år med tradisjoner. Samtidig har bilen gjennomgått forandringer som får den til å fremstå enda mer muskuløs, og samtidig mer strømlinjeformet og atletisk. Panseret er lavere og har integrerte luftventiler. Dette gir i kombinasjon med en lavere grill - en skarpere og mer aggressiv front, samtidig som det forbedrer bilens aerodynamikk.

Både Mustangs frontlykter, blinklys og de ikoniske baklyktene har LED-teknologi som standard i Europa.

Med nye Ford Mustang får også kundene langt flere muligheter til å bestille bilen slik de ønsker den. Tre tøffe nye lakkfarger, «Kona Blue», «Orange Fury» og «Royal Crimsom» blir tilgjengelig. De nye 19 tommers aluminiumsfelgene tilbys også i ulike utførelser, men med hver sin unike karakter.

Interiøret i nye Mustang gir mer premium-følelse. Materialvalget er mykere, det er håndsøm i midtkonsollen og innrammingen av instrumentpanelet er tilgjengelig i hele fire nye aluminiumfinish-løsninger.

Interiørpakken «Carbon Sport» er tilgjengelig for Nye Mustang. Her inngår det Alcantara i dør og seter, karbonfiber i instrumentpanelet, skinnseter med både oppvarming og kjøling i setene og oppvarmet ratt.

Den herlige ytelsen og engasjerende kjøreopplevelsen har vært hjertet i Ford Mustangs DNA siden den ble lansert for første gang i 1964. Med ny drivlinje, nytt chassis og forbedret teknologi leverer nye Mustang den beste kjøreopplevelsen noensinne.

Nye bedre og raskere motorer

Fords 5-liters V8-motor er videreutviklet for å gi mer krefter og dreiemoment. Motoren er forventet å levere hele 450 HK.

Den nye 2.3-liters Ecoboost-motoren leverer 290 HK, og vil gi en enda bedre kjøreopplevelse. Dette skjer ved hjelp av en overboost-funksjon for turboladeren som blir iverksatt ved kraftig akselerasjon under girskiftene til den nye 10-trinns automatgirkassen. Sammen med økt  dreiemoment er det forventet at Mustang med Ecoboost-motoren vil kunne akselerer raskere enn tidligere.

Lynrask ny 10-trinns automatgirkasse

Den nye 10-trinns automatgirkassen sørger for lavere drivstofforbruk og forbedret akselerasjon. Girkassens elektroniske styringssystem tilpasser også ytelsen til de forskjellige kjøremodusene bilen er utstyrt med, om du cruiser rundt eller ønsker den ultimate akselerasjonen med det nye «drag-strip» kjøremoduset.

- Når du skifter gir - betyr det ofte at du taper tid. Med Mustangs nye 10-trinns girkasse leverer motoren ekstra mye krefter og dreiemoment mens du skifter opp for en raskere akselerasjon og mer sømløse overganger. Vi forventer at dette er den raskeste akselererende Ford Mustangen noensinne, sier sjefsingeniør for Ford Mustang i Europa, Matthias Tonn.

Ford Mustangs 6-trinns manuelle girkasse er forbedret for å kunne levere enda raskere girskift. Et eget system som tillater at bakhjulene spinner for å varme dekkene leveres som standard også med 2.3-liters EcoBoost-motoren. Dette gjøres for at dekkene skal få enda bedre feste fra start.

Nytt, strammere og mer direkte kjøreoppsett

Nye Ford Mustang har også fått nye støtdempere for enda bedre kontroll under kjøring, spesielt gjennom svinger. Hele bilens understell er strammet opp for å levere en mer presis og engasjerende kjøreopplevelse.

Også støtdemperteknologien fra MagneRide kan nå fås som et tilvalg. Dette er et system som ved hjelp av magnetisme regulerer stivheten i dempingen av bilen og leverer optimal demping ved forskjellige kjøresituasjoner.

Velg ditt eget kjøreoppsett på ikonet

Nye Mustang får Fords første 12 tommers krystallklare digitale LCD-skjerm i dashbordet. Herfra kan du velge mellom bilens forskjellige kjøremodus. I tillegg til Normal, Sport, Track og Snow/Wet modus har du i nye Mustang fått to nye kjøreoppsett:

«MyMode» hvor sjåføren kan sette sine egne favorittinnstillinger av demping og styrefølelse.

«Drag Strip Mode» som setter bilen perfekt opp for en raskest mulig start og maksimale prestasjoner i de drøye 402 meterne en dragracing-bane er.

Hele det store LCD-instrumentpanelet vil også - som i Ford GT - endre karakter avhengig av hvilken kjøremodus du velger. Nye Ford Mustang kommer også med det nyeste innen infotainmentsystem. Med SYNC3 får du blant annet Apple CarPlay eller Android Auto.

Også motorlyden kan endres gjennom en aktiv ventil på eksosanlegget. Den leverer lyd som matcher hele akselerasjonsområdet, om det er lun brumming eller iltre snerr. Du får også med den innovative «god naboinnstilling» som kan stilles inn på tid for å unngå at naboene dine våkner av et iltert brøl for tidlig om morgenen.

Det siste innen førerassistansesystemer

Nye Mustang kommer naturligvis også med det siste innen førerassistansesystemer fra Ford: Et system for fotgjengeroppdagelse med nødbremsing, adaptiv cruisekontroll, avstandsvarsling og føreroppmerksomhetsovervåkning. Nye Mustang kommer også med et aktivt system hvor bilen styrer tilbake om du uforvarende er på vei over i et annet kjørefelt.

Nye Ford Mustang er klar for levering til europeiske kunder i 2018.

Nyheter

Kampanjer

Vis alle de siste kampanjene

Nyheter

Nyheter og arrangementer