Nye Fiesta ST fikk 22 priser i sitt første salgsår

24.04.2014

Ford Motor Norge AS - 15-04-2014 10:56 CEST

Premieskapet til nye Ford Fiesta ST fylles raskt opp.

Fords raskeste og mest dynamiske lille produksjonsmodell har allerede fått 22 piser fra forskjellige kanter av verden siden den kom  i salg i mars 2013. Dermed er den den mest prisvinnende bil i sin klasse som Ford noensinne har laget.

Blant annet har BBCs TopGear Magazine kåret den til årets bil og det franske magasinet Echappement utropt den til Årets sportsbil .

- Utviklingen av Fiesta ST var et globalt samarbeid og hensikten var å skape en bil som kunne spre budskapet om Fords dynamiske kjøreegenskaper og ytelser til alle deler av verden, sier Geir Haugaard, markedsdirektør hos den norske Ford-importøren - Dette er kvaliteter og egenskaper som er med på å danne Fords DNA, og det er fantastisk å registrere hvordan Fiesta ST har slått an gjennom prisene den er tildelt rundt om i verden.

- Vi lager biler som har som mål å få kundene våre til å smile - og det gir ingen bedre følelse enn å oppnå det, fastslår Haugaard.

Fiesta ST har en presisjonstrimmet og sjåførfokusert drivlinje og et chassis som leverer den ultimate Fiesta kjøreopplevelsen. Modellen er utviklet av Fords europeiske Team RS og er utstyrt med en 1.6-liters EcoBoost bensinmotor med 182 HK og 240 Nm dreiemoment som gir 220 km/t i toppfart og akselererer fra 0-100 km/t på 6,9 sekunder.

Team RS trimmet drivlinje, hjuloppheng, styring og bremser for å oppnå optimal kjøredynamikk og ga den utstyr som tidligere bare var forbeholdt større høyytelsesbiler – inklusive en forbedret versjon av Fords  dynamiske kurvekontroll og 3-modus elektronisk stabilitetskontroll, 6-trinns manuell girkasse og skivebremser bak.

Nye Fiesta ST har mottatt glødende omtaler fra motorpresse på begge sider av Atlanterhavet. Her er noen eksempler:

·  BBC TopGear Magazine fastslår: - En bil som skaper entusiasme og vekker til live noe av den kjærligheten til enkle gleder som mange trodde de hadde tapt; dette er en bil som får deg til å smile hver eneste gang du setter deg bak rattet. Dette er årets mest underholdende bilmodell.

·  Auto Bild i Tyskland kaller den:  - Hørbar, enkel, en bil du har råd til, bråkjekk, for å si det slik, og virkelig rask der det passer.

·  Road & Track i USA sier blant annet: De praktiske hverdagsegenskapene fremheves av en drivstoffeffektivitet på 0,59 l/mil og CO2-utslipp på 138 g/km*. Det er en utslippsreduksjon på 20% sammenlignet med den første generasjonen Fiesta ST selv om den utvikler 20% mer effekt enn den første generasjonen med 2.0-litersmotor.

- Fords europeiske kunder er kjennere når det gjelder kjappe kombikupéer med mye krefter, og nye Fiesta ST snakker direkte til lidenskapen for denne type bilkjøring, sier Haugaard.

Dette er listen over priser som Fiesta ST har mottatt siden lanseringen i 2013:

·  BBC TopGear Magazine (Storbritannia), Årets Bil

·  Echappement (Frankrike), Årets Sportsbil

·  Car (Spania), Blant de 11 beste sportsbilene

·  Auto Express (Storbritannia), Beste kjappe kombikupé

·  Årets bil i Skottland 

·  The Sunday Times (Storbritannia),Beste kjappe kombikupé

·  Autocar (Storbritannia),Bilen som gir sjåføren best valuta for pengene

·  Automobile Magazine (USA), Toppbil 2014

·  Car and Driver (USA),Blant de ti beste 

·  Gear Patrol (USA),GP100 Top Gear

·  Popular Mechanics (USA),2014 Pris for fremragende kjøreegenskaper

·  Echappement (Frankrike), Årets Småbil

·  Culture Map – Houston (USA),Årets heteste kompaktmodell

·  Echappement (Frankrike), Årets kompaktbil

·  MotorWeek (USA),Sjåførenes pris for beste småbil

·  Hagerty (USA),2014 Hagerty Hot List

·  About.com (USA),Årets beste nye biler

·  National Business Review (USA), Årets sportsbil 2013

·  Årets bil i Storbritannia , Beste høyytelsesbil

·  kbb.com (USA),10 cooleste nye biler til under $25,000 i 2014

·  TopGear Magazine (Kina),Best høyytelsesbil for 2013

·  China Auto Pictorial (Kina), Årets høyytelsesbil

Fiesta har nylig annonsert en prisreduksjon på kr. 23.000 på alle modeller. Med den gjennomførte prisreduksjonen får rimeligste Fiesta-variant – en 5-dørs Fiesta Trend med 1-liters bensinmotor og 5-trinns girkasse – en veiledende utsalgspris på 154.000 kroner og den prisbelønte Fiesta ST får en startpris på kr. 299.000. 

# # #

* Oppgitte tall for drivstofforbruk og CO2-utslipp er målt i henhold til nyeste EU-direktiv 715/2007 og (EC) 692/2008.  Drivstofforbruk og CO2-utslipp gjelder en kjøretøyvariant og ikke en enkelt bil. Anvendt testprosedyre muliggjør sammenligning mellom forskjellige kjøretøytyper og produsenter. I tillegg til en bils drivstoffeffektivitet vil både kjøremåte og andre ikke-tekniske faktorer spille en rolle når det gjelder å avgjøre en bils drivstofforbruk og CO2-utslipp. er den viktigste drivhusgassene som er ansvarlig for global oppvarming. . Resultatet vil CO2 kunne skille seg fra forbrukstall ,fra andre deler av verden som følge av forskjellig kjøresykluser og forskrifter for måling.

Nyheter

Kampanjer

Vis alle de siste kampanjene

Nyheter

Nyheter og arrangementerAnmeldelser