Dagens Focus-generasjon har passert 1 million biler

09.01.2014
Ford Motor Norge AS - 09-01-2014 13:50 CET

Ford har nå produsert  bil nr. 1 million av inneværende europeiske Focus-generasjon, mellomklassebilen som er verdens mest kjøpte bilmodell.

Millionbilen er en kombikupé med 1.0-liters EcoBoost-motor produsert i Tyskland. Den europeiske Focus-modellen bygges også ved den russiske Ford-fabrikken ved St. Petersburg.

- Focus er en familiebil som gir betydelig kjøreglede og bruksegenskaper som dekker behovene til et enormt bredt spekter av kunder, fastslår Barb Samardzich, operativ leder for Ford of Europe. - I fjor lanserte vi nullutslippsbilen Focus Electric, som fullfører et komplett bilprogram som går helt opp til Focus ST med sin 250-hesters motor.

Dagens Focus-generasjon ble lansert i Europa i 2010, og er verdens mest solgte bilmodell i henhold til Fords analyse av de nyeste globale registreringstallene fra Polk.

Ford planlegger å lansere en ny versjon av 1.0-liters EcoBoost--motoren, årets internasjonale motor både i 2012 og 2013, som vil bli den førster bensindrevne motoren i Europa med et CO2 –utslipp på under 100 g/km.*

Focus er blant annet tilgjengelig med aktiv parkeringsassistanse, som bruker ultrasoniske sensorer til å identifisere en passende parkeringsplass for deretter å styre bilen automatisk på plass og Active City Stop, som overvåker veien framover 50 ganger pr. sekund for å bidra til å hindre sammenstøt i hastigheter opp til 15 km/t og reduserer virkningen av sammenstøt i hastigheter opp til 30 km/t.

Hvis bilen er involvert i en ulykke som utløser en kollisjonspute vil Ford SYNC med nødhjelpassistanse automatisk varsle den lokale redningstjenesten med blant annet bilens nøyaktige posisjon. - Focus-kundene forteller oss at de setter stor pris på både Fords smarte teknologier og sikkerheten, sportsligheten, elegansen og komforten, fastslår Samardzich.

Ford lanserte Focus i 1998. Siden den gang er det solgt nesten  6,9 millioner biler i Europa og 12 millioner på verdensbasis.

# # #

* Oppgitte tall for drivstofforbruk og CO2-utslipp er målt i henhold til nyeste versjon av EU-direktiv 715/2007.

Nyheter

Kampanjer

Vis alle de siste kampanjene

Nyheter

Nyheter og arrangementerAnmeldelser