Ny Mustang, ny Edge Concept og ny Ka Concept: Ford viser fr

08.12.2013

Ford Motor Norge AS - 05-12-2013 14:01 CET

Ford foretok i dag den globale avdukingen av et bilikon som for første gang blir tilgjengelig i Europa – nye Ford Mustang. Samtidig ble det vist to kjøretøy som gir et glimt av fremtiden både for store og små Ford-kjøretøy – Edge Concept og Ka Concept.

Alle de tre kjøretøyene ble vist frem til et publikum på 2.500 media representanter, forhandlere og ansatte på Fords store “Go Further”-arrangement i den spanske byen Barcelona.

- Til tross for de utfordrende markedsforholdene fortsetter Ford sine tunge investeringer i nye produkter i Europa for å posisjonere selskapet for en fremtidig suksess, sa Stephen Odell, Fords administrerende direktør for Europa, Midt-Østen og Afrika, da han åpnet Barcelona-arrangementet.     - Lanseringen av Mustang, Edge Concept og Ka Concept er bevis på våre lovnader om å utvide våre produktserier med spennende nye biler.

Også Ford Motor Companys styreformann Bill Ford var i Barcelona, og presenterte Fords globale og europeiske markedsutvikling samtidig som han la frem det han kalte en "Planskisse for mobilitet". Barb Samardzich, operativ leder for Ford Europa, ga et innblikk i Fords planer for å videreføre og forsterke sin posisjon som global teknologileder.

Første Mustang for Europa

Nye Ford Mustang vil være den første Mustang-modellen som kommer i salg i Europa etter nesten 50 års produksjon i USA. Fastback- og kabrioletmodeller lover ytelser og kjøreegenskaper i verdensklasse, med et raffinert utseende som viderefører ikoniske Mustangs designelementer - som er lett gjenkjennelige for Mustang-entusiaster over hele Europa.

Nye Mustang kommer til Europa med alt fra 5.0-liters V8-motor til den nye drivstoffeffektive 2.3-liters EcoBoost-motoren, og er en bil som er utviklet med fokus på optimale ytelser, dynamiske egenskaper og anvendelighet .

Ford Edge Concept viser ny stor premium SUV for Europa

Fords Edge Concept gir tydelige antydninger om teknologien, dynamiske designen og kvaliteten til den nye Edge SUV-en som Ford har bekreftet at skal selges i Europa.

Edge går inn i en klasse for seg sammen med nye Kuga og nye EcoSport for å gi et omfattende tilbud av moderniserte Ford SUV-modeller i et markedssegment som har vokst fra 6,5% til 11,9% av solgte kjøretøy mellom 2005 og 2012. Ford regner med at klassen vil øke til 22 % i Europa fra 2013 til 2018.

Edge Concept har avanserte automatiserte kjøreteknologier, som selvparkering og unngåelse av hindringer, systemer som for tiden er under utvikling av Ford. Edge Concept er også et kjøretøy som kommuniserer krefter, selvtillit og fleksible løsninger, med et interiør som preges av materialer og håndverk som overgår forventningene til kjøretøy i denne klassen

Ka Concept viser omrisset av en global, økonomisk småbil

Ford Ka Concept beskriver Fords visjon for en praktisk bybil for et globalt marked. Blant annet har den avansert teknologi som vanligvis forbindes med langt større og mer påkostede biler og gir et bilde av en mulig fremtidig generasjon av Ford Ka for Europa.

Ford har solgt over 1,8 millioner Ford Ka siden lanseringen i 1996, og regner med at denne klassen vil representere 35% av bilsalget i 2017.

Ka Concept viser intelligent design og bemerkelsesverdig drivstoffeffektivitet til en pris som er overkommelig for store kundegrupper. Også Ka bærer preg av et høyt teknologinivå, med SYNC med stemmestyring og AppLink og MyFord Dock som gir plass til og lader telefoner, nettbrett og utstyr for satellittnavigasjon.

- Et år etter at Ford på «Go Further»-arrangementet i Amsterdam beskrev hvordan kostnader, varemerke og produktene er pilarene for å omforme vår virksomhet i Europa, viser arrangementet i Barcelona hvor hurtig vi har innfridd våre løfter med fortsatt aggressiv produktlanseringer, teknologiske innovasjoner og forpliktelsen til å levere avanserte - men likevel økonomisk oppnåelige biler, sa Odell.

Nyheter

Kampanjer

Vis alle de siste kampanjene

Nyheter

Nyheter og arrangementerAnmeldelser