Ford utvikler revolusjonerende helautomatisk parkeringssyst

10.10.2013
Ford Motor Norge AS - 10-10-2013 06:40 GMT

For mer informasjon om saken, bilder/videoer se; http://fordfutures.fordmedia.eu/enhanced.htm

Ford utvikler nå et parkeringssystem, der sjåføren kan parkere bilen ved å trykke på en knapp - mens vedkommende kan være enten inni eller utenfor bilen.

Teknologien, helautomatisk parkeringshjelp, er i øyeblikket på prototypenivå og kan kontrollere styring, giring og kjøring forover og bakover med knapper. Ford har nå demonstrert teknologien for journalister på sin testbane i Belgia, og en video av demonstrasjonen kan sees her http://www.youtube.com/watch?v=dQjntXvMVTE .

- Parkering i dagens bymiljøer kan være vanskelig og skape stressituasjoner, og derfor ønsker vi å gjøre dette så enkelt, effektivt og presist som mulig for våre kunder, sier Steve Kimber, administrerende direktør for Ford Motor Norge.

Eksperter fra Fords forsknings- og utviklingsavdeling har blant annet videreutviklet den eksisterende Ford-teknologien Aktiv Parkeringsassistanse for å kunne lansere neste generasjon parkeringsteknologi - helautomatisk parkeringshjelp.

Helautomatisk parkeringshjelp identifiserer en passende luke ved hjelp av sensorer. Sjåføren aktiverer systemet ved å sette girkassen i fri og trykke på en knapp, enten inne i bilen eller utenfra med fjernkontrollen. Systemet vil så overta kontrollen med styring, giring, kjøring og bremsing. Helautomatisk Parkeringshjelp vil oppdage passende parkeringsplasser i hastigheter på opptil 30 km/t og sjåføren vil måtte holde knappen inne gjennom hele parkeringsprosessen slik at den umiddelbart kan avbrytes på ethvert tidspunkt.

Som et resultat av systemets presisjon kan kjøretøyet parkeres på en parkeringsplass som bare er 20% lenger enn bilen. På den måten vil helautomatisk parkeringshjelp kunne frigjøre et betydelig antall parkingsplasser som går tapt som følge av ineffektiv parkering.

Ford viste på bilutstillingen i Frankfurt en konseptbil med en avansert neste generasjons parkeringshjelp, der bilen kan kjøre eller rygge inn på supertrange parkeringsplasser uten hjelp av sjåføren.  Dette systemet vil kunne finslipes ytterligere med Helautomatisk parkeringshjelp og dermed sørge for at en sjåfør enkelt kan manøvrere bilen inn på meget trange parkeringsplasser og garasjer uten å få skader på egen eller andres biler.

Helautomatisk parkering kan også hjelpe sjåfører med redusert mobilitet, inklusive funksjonshemmede og eldre sjåfører som finner det vanskelig å rygge inn på parkeringsplasser i trange og travle gater, og nøkkelen er at vi allerede har teknologien som setter oss i stand til en dag å gjøre helautomatisert parkering til en realitet for Fords kunder, avslutter Steve Kimber.

 

Nyheter

Kampanjer

Vis alle de siste kampanjene

Nyheter

Nyheter og arrangementer