Ny Ford S-MAX Concept viser elegant design og avansert tekn

28.08.2013
Ford Motor Norge AS - 28-08-2013 06:15

Mer informasjon og flere bilder finner du her; http://iaa2013.fordmedia.eu

Ford avduket i dag en ny Ford S-MAX Concept som kompromissløst tar S-MAX enda et steg høyere hva gjelder design, avanserte teknologier og faglig høyverdig håndverk. 

Nye S-MAX Concept viser rett og slett neste generasjon av denne populære Ford-modellen i Fords nye globale designpråk og med unikt utstyr og avanserte teknologier, fastslår Ford Motor Norges markedsdirektør Geir Haugaard.

S-MAX-sjåføren har høye forventninger og ser på sin bil som et kjøretøy det bare finnes ett av, sier Martin Smith, direktør for Fords designvirksomhet i Europa. Vår oppgave var å overgå forventningene på alle områder, samtidig som vi tok vare på kjerneverdiene som gjør at kundene velger S-MAX.

Interiøret på nye S-MAX Concept er et uttrykk for banebrytende design, bekvemmelighet og komfort,  fleksibilitet og håndverk av høy kvalitet. Ford S-MAX Concept flytter også listen flere hakk oppover når det gjelder utstyr og teknologier som tilbyr eierne enda mer kjøreglede, sikkerhet, bekvemmelighet og velvære.

Avansert kommunikasjon

Ford SYNC er sentrum for bilens avanserte kommunikasjonsfunksjoner. MyFord Touch gir trådløs internettilgang, som gjør det mulig også for dem som sitter i baksetene å integrere sitt personlige kommunikasjonsutstyr med bilen.

SYNC AppLink gir i tillegg sjåføren stemmestyring over smarttelefonens apper fra en stadig voksende liste av tjenesteytere, som Spotify, Kaliki, Glympse og Aha, som bringer musikk, nyheter, personifisert informasjon, lokalisering og navigasjonsmuligheter inne i bilen}

Ford SYNC muliggjør også ytterligere funksjoner som forbedrer helse og velvære. For eksempel vil Fords ECG Hjerterytmeovervåker registrere sjåførens hjerteaktiviteter og gi opplysninger om hjerteaktiviteter over lange perioder, data som ellers ville måtte registreres ved et medisinsk senter. Det gir også mulighet for å la Ford SYNC varsle medisinske eksperter om uvanlige hjerteaktiviteter og til og med utløse sikkerhetssystemer i en nødsituasjon.

Glukosenivåovervåkning tilkoblet Ford SYNC kan på sin side varsle foreldrene dersom et barn som sover i baksetet har et diabetesanfall.

Bil-til-bil-forbindelse

Fords avanserte bil-til-bil-kommunikasjonsteknologi gjør at bilen kan snakke med kjøretøy som har tilsvarende utstyr, for eksempel for å varsle om at et møtende kjøretøy befinner seg på gal side av motorveien, eller at et kjøretøy har stoppet på et potensielt farlig sted, som bak en uoversiktlig sving.

Den nye generasjonen av Ford Intelligent Protection System har for sin del utstyr som identifiserer fotgjengere og som automatisk kobler til bremsene dersom det er fare for påkjørsel.

Avanserte versjoner av neste generasjon Ford Aktiv Parkeringsassistent kan utføre perpendikulær (vinkelrett) parkering, har varsel for kryssende trafikk og kontrollerere både styring, gearing og bevegelser forover og bakover. Samtidig varsles sjåføren om trafikk som nærmer seg fra siden når det kjøres ut av en parkeringsplass.

Også interiøret byr på en rekke smarte løsninger som vil forbedre fleksibilitet og komfort.

Avansert Ford drivlinje sørger for at også S-MAX’s velkjente kjøreglede forbedres ytterligere. En helt ny 1,5-liters EcoBoost bensinmotor med turbo, doble uavhengig variable kamakseltider og andre avanserte forbedringer vil øke både effekt og forbedre drivstofføkonomien.

Med S-MAX Concept tar vi rett og slett mål av oss til å demonstrere det nivået og omfanget Fords teknologier vil ha i fremtidige generasjoner av bilmodeller, fastslår markedsdirektør Haugaard.}

Nyheter

Kampanjer

Vis alle de siste kampanjene

Nyheter

Nyheter og arrangementer