Ford har bygget Transit nr. 7 millioner

20.06.2013

Ford Motor Norge AS - 20-06-2013 11:40

En kort videsnutt om Transits historie her: Transit animated history video on YouTube

# # # # #

Ford kunne i dag melde at Ford Transit nr. 7 millioner er bygget siden lanseringen i 1965. Samtidig med produksjonsjubileet opplyses det at det populære og tradisjonsrike nyttekjøretøyet nå vil bli et virkelig globalt produkt, med tilgjengelighet i 118 markeder rundt om i verden.

Parkert bak hverandre vil de 7 millioner Transit-kjøretøyene dekke distansen fra London til Sydney i Australia og tilbake.

Markeringen av Transit nr. 7 millioner fant sted i den nye Transit-fabrikken i Nanchang, Kina, der også Ford Motor Company’s adm. direktør Alan Mulally var tilstede. Produksjonen av Transit har akselerert etter at den første millionen ble passert i 1976, med en ny million i henholdsvis 1985, 1994, 2000, 2005 og 2010.

Transit har opp gjennom årene også lansert en serie teknologiske innovasjoner for nyttekjøretøy med sikte på å forbedre ytelser, komfort og sikkerhet. Blant detaljer kan nevnes alt fra lastedør på sidene, halogen frontlys, radialdekk, dieselmotorer med direkteinnsprøyting, høysikkerhetslåser og standardisering av blokkeringsfrie bremser.

- Ford Transit spiller en viktig rolle i livet og arbeidet til millioner av mennesker, som stoler på at Ford Transit vil få jobben gjort, enten det dreier seg om å komme på arbeid, få levert en viktig pakke eller frakte en pasient til nærmeste sykehus, fastslo Mullaly.

Transit ble lansert samme år som mennesket tok sine første skritt ute i verdensrommet, og har siden gitt vesentlige bidrag til Europas voksende økonomiske velstand. Siden lanseringen har Ford utviklet en enorm serie karosserityper og modellvarianter, fra varebiler til små lastebiler og campingbiler til superbiler som Transit Supervan med sin V8 Cosworth-motor.

- Forbedringene av Ford Transit sikrer at kundene kan frakte mer gods med reduserte kostnader og gjøre jobben med større komfort og trygghet, sier Mulally.

Produksjonen av Transit utenfor Europa startet i 1997, med nye produksjonsanlegg i Kina og Vietnam. I 2014 tas det et betydelig skritt videre da Transit kommer inn på det nord-amerikanske nyttekjøretøymarkedet.

Ford forventer å selge over 400.000 1- og 2-tonns Transit hvert år fra 2016, noe som betyr at det vil bli solgt ett kjøretøy hvert 80. sekund.

En ny 2-tonns Ford Transit skal lanseres våren 2014. Dette er en bil som har med seg enda større kapasitet og fleksibilitet inn i denne delen av nyttekjøretøymarkedet, med en omfattende serie karosseri- og utstyrsvarianter med klasseledende lastekapasitet og driftskostnader og eksepsjonell slitestyrke.

I Europa er 1- og 2-tonns Transit spydspiss for en endret og utvidet serie på fire helt nye Transit-modeller som vil være i salg sommeren 2014. Den inkluderer nye Transit Connect med nyttelast fra 550 til 1000 kg og den kompakte nye Transit Courier med en nyttelast på 660 kg.

# # #

* Beregnet lengde av syv millioner Ford Transit baserer seg på en gjennomsnittlig kjøretøylengde på 5 meter. Flydistansen fra London til Sydney i Australia er ca. 17,000 km.

Nyheter

Kampanjer

Vis alle de siste kampanjene

Nyheter

Nyheter og arrangementer