Ford Mustang får hovedrollen i den kommende filmen

14.06.2013

Ford Mustang får hovedrollen i den kommende filmen "Need for Speed" - tilsammen har modellen opptrådt i nesten 3000 filmer og TV-program

Ford Motor Norge AS - 14-06-2013 14:10

Ford Mustang har gjort en imponerende karriere i underholdningsbransjen og vært med i blant annet Bond-filmen ”Goldfinger”, Steve  McQueen-klassikern ”Bullitt” og nå ”Need for Speed”. Tilsammen dreier det seg om nestan 3 000 opptredener på film og på TV, sett av Mustang-fans over hele verden.

Og hvem vet – kanskje Mustang en dag får sin egen stjerne på Hollywood Walk of Fame.

Mustang er så populær at en av dens fans lykkes med å engasjere andra fans på nettet til å lage en lista över bilens mange opptredener.

”Min Mustang-intresse begynte i 1966, da jeg var 14”, forteller Stefan Thorarensen, som er grûnder av og styremedlem i den islandske Mustang-klubben. ”Min tante kjøpte da en valmuerød Mustang Fastback, årsmodell 1965, og sidan da har jeg vært frelst”. Thorarensen begynte så smått å samle på videofilmer og DVD’er med Ford Mustang på rollelisten. I 2009 benyttet han sin liste med 300 film- og TV-produksjooner som utgangspunkt for dagens mer omfattende oversikt, sammensatt av fansen over hele verden: MustangImdb.com. Ca.100 personer har bidratt till listen over de nestan 3 000 produksjonene som en Ford Mustang har vært med i.

Prosjektet med den nettbaserte listen er bara et av manga eksempler på tiltrekningsskraften i varemerket Mustang. Det finns Mustang-klubber i for eksempel Island, Polen og New Zeeland, der modellen offisielt aldri kunne kjøpes.

I hovedrollen

Mustang fikk en rekordstart i filmverdenen, og siden da har det bara rullet på. Bare åtte måneder etter Mustangs lansering i 1964 på New York World Fair ble James Bond forfulgt av en vakker kvinnelig morder i en Wimbledon hvit Mustang cabriolet. Filmen var som kjent klassikern Goldfinger.” Flere år senere var det Bonds tur til å kjøre en Ford Mustang, hvilket han gjorde på Las Vegas gater i Diamonds are Forever.

I 1968 hadde Mustang allerede hatt stor suksess med mange biler ute på veiene. Steve McQueen bidro til modellens gode rykte med det som har blitt kalt verdens råeste biljakt – de avsluttende ni minuttene i filmen Bullitt. 44 år senere ble denne klassiske biljakten etterlignet i slutten på serien Alcatraz.

I 2000 års versjonen av actionfillen ”Gone in Sixty Seconds” – møter vi Eleanor, en sølvfarget og svart Mustang fra 1967 kjørt av Nicolas Cage. Akkurat den bilen gikk nylig på auksjon for mer enn en million dollar og har fått mange kopier.

Comeback neste år

Ford Mustang fyller ikke bare femti år neste år den vises igjen på ”den røde løperen” i DreamWorks Studios – i filmen ”Need for Speed”. Den nye filmen er inspirert av de velkjente data- og TV-spillene fra Electronic Arts og lar en Mustang spille hovedrollen etter en tilpasning av innholdet. Filmens helt Aaron Paul (kjent fra TV-serien ”Breaking Bad”) kjører en spesialbygget Mustang i en riktig helteversjon.

”Vi er stolt av at Ford spiller en fremtredende rolle i en film som bygger på et så velkjent TV-spill”, sier Steve Kimber, adm. dir. hos Ford Motor Norge. Mustang har deltatt veldig mange ganger i film og på TV, og filmen ”Need for Speed” blir en spennende videreføring av denne tradisjonen.

Selvsagt må en riktig heltebil ha en motor utover det vanlige; filmens Mustang er utrusta med en 900-hesters 5,8-liters V8-motor i aluminium, utviklet av Ford Racing. Som prikken over i’en har filmens Mustang fått en spesiallakk i sølv med blå striper som er selvlysende i mørket.

Filmen har premiere våren 2014.

50 år med Mustang

Ford Mustang kommer snart til å inngå i en svært eksklusiv  klubb – bilmodeller som er produsert i mer enn 50 år uten avbrudd. I løpet  av sine første 49 år har Mustang skaffet seg beundrere over hela verden. Modellen har for eksempel 5 millioner fans på Facebook, noe som er rekord i bilverdenen. Mustangs unike kombinasjon av eleganse, ytelse og pris skapte i sin tid en helt ny klasse av sportsbiler, og modellen har vært ledende i sitt segment siden starten.

Tilsammen har 9,2 millioner Ford Mustang blitt produsert i USA, de flesta nær Fords hovedkontor i Dearborn, Michigan. Gjennom sine prestasjoner såvel på racerbanen – som i filminnspillinger har Mustang skaffet seg en vedvarende posisjon som ikon innen bilinverdenen.

2014-modellen av Ford Mustang skal byggs på fabriken i Flat Rock, Michigan.

# # #

Se en forhåndsvideosnutt av "Need for Speed": http://www.youtube.com/watch?v=h9XvO1c7LH0

Nyheter

Kampanjer

Vis alle de siste kampanjene

Nyheter

Nyheter og arrangementer