Fords 1.0-liters EcoBoost-motor er kåret til «Årets Interna

06.06.2013
Ford Motor Norge AS - 05-06-2013 13:44

Fords svært drivstoffeffektive og spreke 1.0-liters EcoBoost bensinmotor er i dag, for andre år på rad, kåret til «Årets Internasjonal Motor» - og ble samtidig tildelt det høyeste antall poeng i prisens historie.

Samtidig bekrefter Ford at de fra midten av august vil doble produksjonen av motoren ved motorfabrikken i Køln, til over 1000 motorer pr. dag for å dekke etterspørselen.

- Med en teknologi så utprøvd som forbrenningsmotoren er det meget sjelden at det oppnås et virkelig gjennombrudd, men det er nøyaktig hva som har skjedd her, sier Steve Kimber, adm. direktør for Ford Motor Norge. - Du må simpelthen kjøre den for å forstå at en liten 3-sylindret motor kan levere slike ytelser og drivstofføkonomi, fastslår Kimber. 

87 biljournalister fra 35 land har vurdert motoren ut fra kjøreegenskaper, ytelser, økonomi og vellykket bruk av avansert  motorteknologi. Ford er en av tre bilprodusenter som er kåret som vinner av den prestisjetunge prisen to år på rad i prisens 15-årige historie.

1.0-liters EcoBoost-motoren ble utviklet ved Fords forskningssentre i Europa og bygges i Tyskland og Romania.

Dean Slavnich, en av lederne for “Årets Internasjonale Motor" hadde denne kommentaren: - Baby EcoBoost – Fords første 3-sylindrede motor – er fortsatt motoren alle må slå for å være best. Den er økonomisk under faktiske kjøreforhold samtidig som den kompakte turboen sørger for at det er krefter nok til at den med letthet kan drive en så stor bil som Ford Grand C-MAX.

Den lille EcoBoost-motoren er i øyeblikket tilgjengelig i Fiesta, B-MAX, Focus, C-MAX og       Grand C-MAX.  I nær fremtid vil den også bli tilbudt i Ford Mondeo-serien og i Transit Connect, Tourneo Connect  og Courier. 1,0-liters EcoBoost er også i ferd med å bli en verdensmotor idet den nå selges i Europa, India, Kina og Nord-Amerika.

Ford Europa planlegger å tredoble årsproduksjonen av kjøretøy utstyrt med EcoBoost-motorene til ca. 480.000 innen 2015, fra 141.000 i 2011. Over 300.000 av disse vil være den prisbelønte 1.0-litersmotoren. I første kvartal 2013 bestilte 42% av europeiske kunder som kjøpte B-MAX den lille EcoBoost-motoren, 30% av Focus-kundene og 24% for Fiesta i Fords 19 europeiske kjernemarkeder. I Norge er prosenttallene enda høyere på de som har valgt 1.0-liters EcoBoost-motoren, på B-MAX 65%, Focus 54% og Fiesta 31%.

Nyheter

Kampanjer

Vis alle de siste kampanjene

Nyheter

Nyheter og arrangementerAnmeldelser