Ford starter produksjonen av nye Kuga

04.12.2012

Ford Motor Norge AS - 03-12-2012 14:39 Ford startet i dag produksjonen av nye Ford Kuga ved sin fabrikk i Valencia, og vil i løpet av 1. kvartal neste år være å finne hos norske Ford-forhandlere. 

Nye Kuga kommer med en rekke teknologier som den er først med i sin klasse, som selvåpnende bakluke, fremragende kjøreegenskaper med Fords nye globale intelligente firehjulsdrift og forbedret dynamisk kurvekontroll. Kuga blir også først med den nye bensindrevne Ford EcoBoost-motoren på det europeiske SUV-markedet.

Ford har solgt over 300.000 Kugaer siden lanseringen av den første generasjonen i 2008, som ble starten på Fords omfattende SUV-program i Europa. Nye Kuga vil bli etterfulgt av den moderne og innovative Ford EcoSport, Fords inngangsbillett til markedet for mindre SUV-modeller, og Egde, en større og mer premium crossover som allerede har blitt stor suksess i blant annet Nord-Amerika.

Den første Kuga-generasjonen var en bil kundene virkelig falt for. Den nye generasjonen er større, har enda mer avansert teknologi, bedre drivstofføkonomi og morsommere å kjøre, sier Geir Haugaard, markedsdirektør hos Ford Motor Norge. - Ford har på verdensbasis mye ekspertise i SUV-segmentet og det har vi til hensikt å utnytte fullt ut i Europa, med nye Kuga som først ut sier Haugaard. 

Ford vil utnytte sin historiske ledelse innen SUV-markedene i Nord-Amerika og andre deler av verden for raskt å utvide sitt SUV-program i Europa, og forventer å selge over en million SUV’er i de kommende seks årene. Innen 2016 vil 10% av alle bilene Ford skal selge i Europa være i SUV-segmentet.

Nye Kuga tilbyr en 1,6-liters EcoBoost bensinmotor med 180 HK og en 2,0-liters Duratorq TDCi dieselmotor med 140 HK, som begge har et CO2-utslipp på under 180 g/km.

Tilgjengelig blir også en rekke førerassistanseteknologier inklusive Parkeringsassistent for  lukeparkering og blindsoneinformasjonssystem, der et varsellys viser om det ligger en bil i sjåførens blindsone.

SYNC - Fords avanserte kommunikasjonssystem - vil også være tilgjengelig fra lanseringstidspunktet. Det vil inkludere Ford Nødhjelpassistanse, et system som automatisk ringer nærmeste redningsssentral dersom bilen involveres i en ulykke. Her benyttes Bluetooth-oppkoblet mobiltelefon og bilens GPS for å gi redningssentralen melding om at bilen har vært utsatt for en ulykke og hvor den befinner seg, hvoretter det åpnes opp for kommunikasjon med de som er i bilen.

Nyheter

Kampanjer

Vis alle de siste kampanjene

Nyheter

Nyheter og arrangementer