Nye Ford Fiesta først med MyKey i Europa

26.11.2012
Ford Motor Norge AS - 23-11-2012 13:58

Nye Ford Fiesta blir den første europeiske Ford-modellen som utstyres med Fords MyKey-teknologi, som gjør det mulig for foreldre å sette grenser for sine håpefulles bruk av familiens bil for dermed å øke sikkerheten. 

Ford MyKey gjør det mulig for eieren å programmere en nøkkel - vanligvis for yngre sjåfører - som begrenser bilens toppfart og reduserer maksimum volum på lydanlegget. Lyden stenges i sin helhet hvis ikke fører og passasjerer fester sikkerhetsbeltene. Systemet kan også hindre føreren fra å deaktivere sikkerhetsteknologier som Elektronisk Stabilitetsprogram og Active City Stop, som kan bidra til å hindre sammenstøt i lave hastigheter.

- Som alle foreldre vet, så er risikoen statistisk sett mye større for at de unge havner i en ulykke sier Geir Haugaard, markedsdirektør hos Ford Motor Norge. - MyKey gjør det mulig for Fiesta-eiere å sette fornuftige grenser for yngre sjåførers bilbruk, og dermed også gi foreldrene mer ro i sjelen når de unge er ute med familiens bil.

Europeiske bilførere under 25 år har statistisk sett dobbelt så stor sjanse for å bli involvert i en alvorlig bilulykke*; og en Ford-initiert undersøkelse av foreldre til sjåfører i alderen 18 til 20 år avdekker at 46 % av foreldrene sier at deres største bekymring er at barna deres råkjører med familiens bil**.

MyKey-systemet er en del av sikkerhetsutstyret på nye Fiesta - som også omfatter Fords Intelligent Protection System med syv kollisjonsputer. I tillegg er det nye Ford SYNC med Nødhjelpssassistanse tilgjengelig utstyr.

MyKey ble først lansert av Ford i USA, og er nå standard på de fleste av Fords nord-amerikanske modeller. I Europa tas det sikte på å lansere MyKey i de øvrige modellseriene frem mot 2015.

MyKey fungerer på den måten at den gjenkjenner forskjellige nøkler til samme bil, og tilpasser deretter bilens innstillinger i henhold til hvordan eieren har programmert nøkkelen. I tillegg til det som er nevnt over kan programmeringen av nøkkelen gi en varsel-lyd ved bestemte hastighetspunkter mellom 70-140 km/t. I tillegg gis det tidligere varsel ved lavt nivå i drivstofftanken enn på biler uten MyKey.

En undersøkelse blant over 6000 europeiske foreldre til unge bilførere viser at 53 % av foreldrene ville være mer villige til å låne bort bilen til sine tenåringer hvis den var utstyrt med MyKey-sikkerhetsteknologi.

- Foreldre setter virkelig pris på MyKey fordi den hjelper dem til å redusere deres barns risiko bak rattet, sier Haugaard. - Unge sjåfører er derimot ikke spesielt glade for MyKey - inntil de forstår at den ofte forbedrer deres muligheter til å få låne familiens bil. 

Nyheter

Kampanjer

Vis alle de siste kampanjene

Nyheter

Nyheter og arrangementer