Ford starter produksjonen av nye Fiesta

26.11.2012
Ford Motor Norge AS - 12-11-2012 23:34

Ford har startet produksjonen av nye Fiesta, og den nyeste versjonen av Europas mest kjøpte småbil vil om kort tid være på plass hos Ford-forhandlerne i Norge.

Den nye versjonen av Fiesta kommer med en rekke nye og avanserte teknologier og et banebrytende drivlinjeprogram.

- Nye Fiesta har syv drivlinjer - både bensin- og dieseldrevne – som alle har CO2-utslipp på under 100 gram pr. km, opplyser markedsdirektør Geir Hauggård hos Ford Motor Norge.

Ford har solgt over 15 millioner Fiestaer på verdensbasis siden modellen ble lansert i 1976. Over 235.000 er solgt i Europa i løpet av de ni første månedene av 2012, noe som gjør den til Europas mest kjøpte småbil*.

Sammen med et dristig nytt eksteriør og et interiør som har ivaretatt både ergonomi, komfort og funksjonalitet lanserer nye Fiesta Ford MyKey i Europa – en eksklusiv Ford-teknologi som lar foreldre stimulere til tryggere kjøring ved å begrense de unge bilførerens eksponering mot risiko bak rattet .

Nye Fiesta har også det stemmeaktiverte kommunikasjonssystemet SYNC, som automatisk kontakter den lokale redningstjenesten i det landet hvor bilen er involvert i en ulykke, i tillegg til sikkerhetsteknologien Active City Stop - som hjelper sjåføren til å unngå sammenstøt eller redusere eventuell skade ved sammenstøt i lave hastigheter

Nye Fiesta vil snart være på plass i utstillingslokalene til norske Ford-forhandlere, blant annet med den 3-sylindrede 1,0-liters EcoBoost bensinmotoren som nylig ble kåret til «Årets internasjonale motor 2012». En ny Fiesta ECOnetic, 1,6-liters Duratorq TDCi dieselmotor oppnår et imponerende CO2-utslipp på 87 g/km**.

# # #

* JATO Dynamics resultater er basert på informasjon levert av JATO Consult fra 30 europeiske land.

For mer informasjon, besøk www.jato.com

http://www.jato.com

*Oppgitte tall for drivstofforbruk og CO2-utslipp er målt i henhold til EU-direktiv 715/2007. Resultatene kan skille seg fra forbrukstall fra andre deler av verden på grunn av forskjellige kjøresykluser og forskrifter.

Nyheter

Kampanjer

Vis alle de siste kampanjene

Nyheter

Nyheter og arrangementer