Nye Ford Fiestas sikkerhetsteknologi “Active City Stop” fan

05.11.2012
Ford Motor Norge AS - 05-11-2012 11:58

Selv den mest årvåkne sjåføren må blunke, og innen vedkommende igjen åpner øynene vil Fords Active City Stop for kollisjonshindring i lave hastigheter ha fanget opp og behandlet 15 bilder av veien fremover - på søk etter potensielle farer. Denne sikkerhetsteknologien lanseres nå også på nye Ford Fiesta

Active City Stop bruker avanserte sensorer for lysregistrering og avstandsbedømmelse for å overvåke veien fremover – hele 50 ganger pr. sekund  – med mer enn dobbelt så høy hastighet som filmindustriens standard for bildevisning. Målsettingen er å bidra til å unngå kollisjoner i hastigheter opp til 15 km/t, og å redusere virkningen av et sammenstøt i hastigheter opp til 30 km/t.

- Bytrafikken er der de fleste sammenstøt i lave hastigheter finner sted, hovedsakelig fordi sjåføren ikke oppdager at bilen foran har stanset, sier markedsdirektør Geir Haugaard i Ford Motor Norge. – Mye trafikk, store mengder potensielle distraksjoner og saktegående stopp-start-trafikk betyr at  Active City Stop kan gi et høyst nødvendig ekstra øye på veien.

Hvert år blir over en halv million personer skadet i trafikkulykker i byer bare i Storbritannia, Frankrike, Tyskland, Italia og Spania. Av disse skades ca. en av åtte i påkjøringer bakfra, den type ulykker der Active City Stop enten kan hindre eller redusere skadeomfanget.

Active City Stop overvåker kontinuerlig avstanden til bilen foran, beregner risikoen for å treffe et stillestående eller saktegående kjøretøy og klargjør bremsene til nye Fiesta slik at det ved behov oppstår spontan og optimal bremsevirkning. Hvis sjåføren ikke reagerer, enten ved å bremse eller styre unna, vil systemet aktivere bremsene, redusere overføring av dreiemoment til drivhjulene og sette på nødblinklysene bak.

Active City Stop ble først lansert på nye Focus og er hittil bestilt av over 70.000 europeiske kunder. I dag er systemet også tilgjengelig på C-MAX, Grand C-MAX, nye B-MAX - og nå også nye Ford Fiesta. Teknologien mottok i 2011 Euro NCAPs pris for avansert sikkerhetsteknologi på Focus.

- Active City Stop er utformet for å gi Ford-sjåfører og andre på veien en ekstra beskyttelse. Automatisk aktivering av bremsene er siste mulighet, og systemet er utformet for å minimalisere muligheten for aktivering i en situasjon der det ikke er påkrevet. Vi håper at våre kunder aldri vil trenge dette utstyret. Samtidig tror vi at det vil gi dem som kjører i bytrafikk ekstra ro i sjelen å vite at det er der, sier Geir Haugaard.

Nyheter

Kampanjer

Vis alle de siste kampanjene

Nyheter

Nyheter og arrangementerAnmeldelser