Ford Fiesta vant drivstoffmaraton med 0,26 l/mil.

18.10.2012
Ford Motor Norge AS - 17-10-2012 15:16

Ford Fiesta ECOnetic skaffet seg en solid seier i det høyt respekterte mesterskapet i drivstofforbruk i Storbritannia, Fleet World MPG Marathon, der bilen kom inn med et gjennomsnittsforbruk på 0,26 l/mil.

Fiesta ECOnetic brukte bare 16,22 liter diesel på den 624 km lange kjøreturen på vanlige og langt fra snorrette veier, som er 21 % lavere enn bilens offisielle forbrukstall på 0,33 l/mil.

- Å forbedre det allerede imponerende offisielle forbruket med et slikt resultat viser klart hva mennesker kan oppnå med avansert teknologi for å bedre  drivstoffeffektiviteten, sier Steve Kimber, administrerende direktør for Ford Motor Norge.

Rekordresultatet ble oppnådd under 2012 ALD Automotive/Shell FuelSave MPG Marathon, som organiseres av det britiske flåteeiermagasinet Fleet World.

Sluttresultatet viste at Fiesta ECOnetic var den mest drivstoffeffektive modellen, med et forbruk som slo både Toyota Yaris Hybrid, Fiat Panda Multijet Easy, Volkswagen Golf Match Tdi 105 og Kia Rio 1.1 CRDi 1 Eco.

- Øko-kjøring kan føre til en betydelig reduksjon av drivstofforbruket for enhver bil, men å nå et nivå som dette krever en bil som virkelig er konstruert for jobben, noe Fiesta ECOnetic virkelig er, sier Kimber.

Fiesta ECOnetic Technology har en 1,6-liters TDCi dieselmotor som er optimert for å levere lave forbrukstall og et  CO2-tall på bare 87 g/km. Dette er Ford of Europes mest drivstofføkonomiske personbil noensinne.

Nyheter

Kampanjer

Vis alle de siste kampanjene

Nyheter

Nyheter og arrangementer