Nye Ford Fiesta med 7 drivlinjer under 100 g/km CO2

26.09.2012

Ford Motor Norge AS - 26-09-2012 00:15

I forkant av den internasjonale bilutstillingen i Paris opplyser Ford at nye Fiesta tar mål av seg til å bli best i klassen på drivstofføkonomi, med syv drivlinjer som slipper ut mindre enn 100 g/km CO2 og forbruker mindre enn 0,43 l/mil.

Kjøpere av nye Fiesta kan også velge en ECOnetic Technology-variant som forventes å gi et drivstofforbruk på 0,33 l/mil  og et CO2-utslipp på 87 g/km.

- Fords nye Fiesta flytter drivstofføkonomien i denne klassen til nye høyder ved hjelp av avanserte nye teknologier, sier Steve Kimber, adm. direktør hos Ford Motor Norge.

- Fiesta brøt mange barrierer da den ble lansert i 1976 og lavt drivstofforbruk var viktig for mange bilkjøpere da som nå. Siden den gang har Ford solgt over 15 millioner Fiestaer, og den nye modellen som blir vist på Paris-utstillingen har et mer sofistikert utseende, moderne uttrykk, spennende teknologisk utstyr og en omfattende serie motorer - fortsatt med et stort fokus på lavt forbruk, sier Kimber.

Den europeiske Fiesta-modellen vil ha følgende motorprogram i Norge:

  • 1,0-liters EcoBoost bensinmotor, "Årets internasjonale motor 2012”med 100 og 125 HK
  • 1,0-liters bensinmotor med 65 og 80 HK
  • 1,5-liters Duratorq TDCi dieselmotor med 75 HK,
  • 1,6-liters Duratorq TDCi dieselmotor med 95 HK
  • 1,6-liters Ti-VCT bensinmotor på 105 HK, powershift

Fords Auto-Start-Stop-system vil være tilgjengelig på 1,0-liters EcoBoost, 1,0-liters bensinmotor og 1,6-liters TDCi ECOnetic Technology-versjonen.

Auto-Start-Stop muliggjør et CO2-utslipp* på under 100 g/km for 1,0-liters EcoBoost og 1,0-liters bensinmotor mens Duratorq TDCi dieselmotoren også slipper ut under 100 g/km CO2. Fords avanserte 6-trinns Powershift girkasse tas for første gang i bruk på denne serien.

Ford benytter også elektronisk servostyring og nye chassis- og fjæringskomponenter for forbedret kjørekvalitet. Resultatet er velkjente dynamiske og sportslige kjøreegenskaper. En høyytelses Fiesta ST, drevet av en 1,6-liters motor som utvikler 182 HK, kommer i produksjon tidlig i 2013.

Nye Fiestas tilbud av Ford sjåførassistanseteknologier vil for første gang i denne klassen inkludere MyKey. MyKey gjør sin europeiske debut i 2012 og gir foreldrene mulighet til å kontrollere bilens innstillinger for de unge bilførerne, inkludert maksimal hastighet og volumet på audioanlegget, ved å programmere dette inn i en individuell nøkkel.

Nye Fiesta vil også være utstyrt med SYNC med Nødhjelpassistanse - som automatisk kobler bilen til den lokale redningstjenesten på korrekt språk for landet der bilen befinner seg i - dersom den involveres i en alvorlig trafikkulykke.  Nye Fiesta vil også tilby Active City Stop, et system som er utformet for å hindre sammenstøt i lave hastigheter.

Den nye versjonen av Fiesta kommer også med et mer sofistikert utseende, i tråd med Fords globale designspråk, inklusive karakteristiske LED-frontlys, motorpanser med effektforhøyning og med 17-tommers lettmetallfelger. Fords eksperter på ergonomi og interiørdesign har for sin del sørget for et interiør som  fullt ut innfrir de forventningene eksteriøret skaper.

Nyheter

Kampanjer

Vis alle de siste kampanjene

Nyheter

Nyheter og arrangementer