Ford viser ny Transit-generasjon i Hannover

21.09.2012

Ford Motor Norge AS - 18-09-2012 13:23

En helt ny generasjon Ford Transit får sin globale debut på den internasjonale nyttekjøretøyutstillingen i Hannover, som åpner i dag. Den nye Transit-serien er utviklet som en del av produktstrategien One Ford - og vil være for salg på seks kontinenter.

Med et omfattende produktsortiment tilbyr nye Transit klasseledende lastekapasitet, eksepsjonell styrke og driftssikkerhet og tar også mål av seg til å levere klassens beste drivstofføkonomi.

- Samtidig med at Transit blir en global modell har vi også gjort den sterkere, mer effektiv og tøffere enn noensinne, sier Per Netland, salgsdirektør for nyttekjøretøyer hos Ford Motor Norge AS.

- Med sin legendariske Transit har Ford mer erfaring når det gjelder å bygge markedsledende nyttekjøretøy rundt om i verden enn noen annen bilprodusent, og nye Transit flytter nok en gang listen flere hakk oppover.

Neste generasjon global nyttekjøretøyplattform

Nye Transit er basert på en avansert teknologisk global plattform, og er neste generasjon Ford nyttekjøretøy som skal selges på verdensbasis. Det innebærer en total fornyelse  av selskapets nyttekjøretøy for Europa i løpet av kommende to år.

Den nye modellen erstatter 3,5 tonn og 4,6 tonns serien av dagens Transit, og vil med tiden også erstatte den best-selgende E-Series i Nord-Amerika.

Nykommeren representerer et nytt nivå hva gjelder styrke og fleksibilitet på det mellomtunge nyttekjøretøymarkedet, med en enestående serie karosseri- og utstyrsvarianter, og et spekter av akselavstander, takhøyder og dørkombinasjoner.

Sammenlignet med utgående Transit er lastevolumet økt med ca. 10 %, med en “Jumbo” varebilmodell som kan ha massive 15,1 m3 last. I tillegg kommer en helt ny SuperJumbo chassis med førerhus som gir mulighet for 5 meter langt påbygg.

Nye Transit drives av den nyeste 2,2-liters Duratorq TDCi dieselmotoren som utvikler henholdsvis 100, 125 og 155 HK gjennom en 6-trinns manuell girkasse. Drivlinjen vil bestå av forhjulsdrift, bakhjulsdrift og firehjulsdrift. Varebilene i den nye Transit-serien er tilgjengelig i tre forskjellige lengder med to takhøyder og har en totalvekt på opptil 4,7 tonn.

Fremragende eierkostnader, sjåførappell og slitestyrke

Reduksjon av de totale brukskostnadene var høyt prioritert gjennom hele utviklingsfasen, og nye Transit gir lave vedlikeholds-, reparasjons- og forsikringskostnader kombinert med en målsetting om å gi klassens beste drivstofføkonomi.

Et nytt interiør med et stilig og funksjonelt instrumentpanel byr også på en rekke smarte oppbevaringsmuligheter. Førerhuset er betydelig rommeligere enn på utgående modell, med økt plass, takhøyde og bedret sikt, pluss en mer komfortabel kjøretilling med fireveis justerbar rattstamme.

Et bredt spekter av bekvemmelighetsutstyr og Fords sjåførassistanseteknologier hentet fra Fords nyeste personbiler kan også bestilles, inklusive Ford SYNC stemmestyrt kommunikasjonssystem med Nødhjelpassistanse, ryggekamera, Adaptiv Cruise Kontroll og filskiftevarsler

Den nye serien har gjennomgått  Fords ultrakrevende testprogram for globale nyttekjøretøy og driftssikkerhetsstandarder, der millioner av kilometer er tilbakelagt i laboratorier, på testbaner og ute i aktivt arbeid hos vanlige varebilbrukere.

I Europa kommer nye Ford Transit i salg 2. halvår av 2013 .

Nyheter

Kampanjer

Vis alle de siste kampanjene

Nyheter

Nyheter og arrangementer