Ford avduker helt ny Mondeo: Flaggskip med premium design,

07.09.2012

Ford Motor Norge AS - 06-09-2012 15:00

Ford lanserte i dag en helt ny global Mondeo på sitt hittil største forhandlerarrangement i Europa, der blant annet 2500 forhandlere, ansatte og media var tilstede.

Nye Mondeo er bygget på Fords globale CD-plattform, og Fords nye flaggskip vil bli tilgjengelig som 4-dørs sedan, 5-dørs kombikupé og stasjonsvogn, spesielt utviklet for Europa. Den vil også komme som klassens første bensindrevne hybridelektriske personbil.

Nye Mondeo vil også bli den første bilen i klassen med 1,0-liters bensinmotor, motoren som ble kåret til årets internasjonale motor i 2012. Fords 1.0-liters EcoBoost-motor forventes også å gi klassen beste drivstofføkonomi.

- Dette er den mest premium Mondeo vi har utviklet, og det mest premium kjøretøy Fords kunder i Europa noen gang er blitt tilbudt, sa Barb Samardzich, Ford of Europes visepresident for produktutvikling, da bilen ble lansert i Amsterdam. - Den flytter listen høyt i denne klassen hva gjelder utseende, teknologi og kvalitet.

Ny Mondeo har Fords nye globale formspråk som vektlegger raffinement, eleganse, sportslighet og en høyst uttrykksfull linjeføring. Den lave taklinjen fremhever profilen til en sportscoupé - samtidig som man har klart å beholde et rommelig og praktisk interiør. I tillegg har nye Mondeo slanke sidelinjer, og fronten har Fords nye og mer framtredende trapesformede grill, en forhøyning på motorpanseret og klassens første adaptive LED frontlys.

Mondeo er den første Ford der både nærlys, fjernlys og signallys har LED-teknologi. De nye frontlysene på Mondeo følger rattutslaget samtidig som lysstrålen tilpasses bilens hastighet – med lys som går lenger når bilen kjører fort og med et bredere lysfelt ved lavere hastigheter.

Nye 4-dørs Mondeo er Fords første hybrid-personbil for Europa, der en spesialutviklet 2-liters bensinmotor er kombinert med et 35 kW litium-ion batteri som gir god drivstofføkonomi og lavt CO2-utslipp. For første gang vil også en dieseldrevet Mondeo med firehjulsdrift være tilgjengelig.

Mondeo har også SYNC med MyFord Touch, et stemmeaktivert kommunikasjonssystem med 8-tommers berøringsskjerm og kapasitet til å virke som WiFi hotspot for opptil fem apparater.

SYNC med MyFord Touch gjør at sjåføren kan kontrollere telefon, bilens mediespillere, klimaanlegg og navigasjonssystem med stemmekommandoer og dermed kunne holde hendene på rattet og øyene på veien.

Nye Mondeo har også Europa-debut for Fords oppblåsbare baksetebelter. Disse er konstruert for å redusere hode-, nakke- og brystskader på dem som sitter i baksetene. Ved en ulykke vil beltet raskt ekspandere og fordele kollisjonskreftene over et kroppsområde som er fem ganger større enn det som oppnås med et konvensjonelt bilbelte.

Nye Mondeo kommer i salg i 2013.   

Nyheter

Kampanjer

Vis alle de siste kampanjene

Nyheter

Nyheter og arrangementerAnmeldelser