Nye Ford B-MAX fikk maks antall sikkerhetsstjerner

04.09.2012

Ford Motor Norge AS - 29-08-2012 10:00

Nye Ford B-MAX er tildelt de høyest oppnåelige 5 stjernene i sikkerhetsgradering fra Euro NCAP, den uavhengige autoriteten på kollisjonstester.

Den kompakte flerbruksbilen oppnådde en total beskyttelsesscore på 83 % etter å ha oppnådd 93 % for beskyttelse av voksne og 84 % for beskyttelse av barn.

- Sikkerhet er en fundamental grunnleggende Ford-verdi, og vi setter enormt stor pris på å oppnå den maksimale 5-stjernersgraderingen fra Euro NCAP, sier Steve Kimber, administrerende direktør for Ford Motor Norge. - De som har konstruert nye B-MAX har arbeidet hardt for å sikre at også denne Ford-modellen innfrir de sikkerhetsstandardene som kundene forventer fra hver enkelt Ford.

Ford B-MAX har vært gjenstand for  over 5.000 datasimulerte kollisjonstester og ikke mindre enn 40 fullskala kollisjonstester i løpet av utviklingsperioden. I tillegg ble det gjennomført 100 tester der bilen ble montert på en slede og kjørt inn i en vegg.

Over 58% av B-MAX-karosseriet består av høystyrke- og ultrahøystyrkestål, og er blant annet brukt i braketter kalt kollisjonsfangere.  Disse låser det geniale dørsystemet – hvor B-stopene er integerte i dørene - på plass dersom det skulle skje et sammenstøt fra siden.

B-MAX er utstyrt med syv kollisjonsputer, og fronten er nøye konstruert og formet for optimalisert fotgjengerbeskyttelse. Bilen har også Fords Active City Stop-system – som den er først med i denne klassen. Active City Stop er utformet for å hjelpe sjåføren til å unngå å kjøre inn i stillestående eller saktekjørende kjøretøy.

B-MAX har også bedre kontakt med omgivelsene enn noen annen bil i denne klassen. Den er utstyrt med Fords stemmestyrte kommunikasjonssystem SYNC, med Nødassistanse som automatisk vil kontakte den lokale redningstjenesten og anmode om assistanse dersom bilen har vært involvert i en ulykke.

- Bare kjøretøy som tilbyr mangesidig  beskyttelse kan tildeles en 5-stjerners gradering under Euro NCAP’s nye testprotokoll, sier Michiel van Ratingen, Euro NCAPs generalsekretær. - Ford B-MAX er et meget godt eksempel på hvordan dette kan oppnås med innovativt design, fremragende systemkonstruksjon og smarte teknologier som Active City Stop.

Euro NCAP ble etablert i 1997 og støttes av en rekke lands regjeringer, forsikringsselskaper og forbruker- og motororganisasjoner, og er den største og mest respekterte uavhengige autoritet når det gjelder kollisjonstesting i Europa.

Nyheter

Kampanjer

Vis alle de siste kampanjene

Nyheter

Nyheter og arrangementerAnmeldelser