Ford Motor Norge AS: Ford planlegger tredobling av EcoBoost

10.05.2012

Ford of Europe arbeider nå ut fra en plan om mer enn tredobling av produksjonen av biler utstyrt med den drivstoffeffektive og kraftige EcoBoost-motoren, fra 141.000 i fjor til ca. 480.000 i 2015. Over 300.000 av disse bilene vil etter planen være utstyrt med den nye 1.0-litersmotoren.

Fords høyteknologiske globale familie av EcoBoost-motorer kombinerer turbolading, direkte drivstoffinnsprøyting og variable ventiltider både for innsug- og eksosventiler. Resultatet er kreftene til en stor og drivstoffeffektiviteten til en liten motor.

Ford planlegger å bygge 800.000 biler for det europeiske markedet utstyrt med 1.0-liters EcoBoost-motor i perioden 2012-2015. Til sammen vil det bli bygget 1,3 millioner EcoBoost-motorer av alle størrelser for europeiske biler i denne perioden.

Våre EcoBoost-planer er aggressive, men vi tror at etterhvert som kundene opplever denne motorfamilien vil de forstå hvorfor, sier Sherif Marakby, Ford of Europes sjef for drivlinjer. - Dette er en innovasjon i en helt egen klasse, og 1,0-litersmotoren er uten konkurranse hva gjelder forholdet mellom effektivitet, krefter og raffinement. 

Antall Ford-modeller med EcoBoost-motorer vil fordobles, fra 5 til 10, fram til  2015, da over halvparten av Ford of Europes bensindrevne biler vil ha denne motortypen. 

EcoBoost ble lansert i Europa sent i 2010 med et sylindervolum på 1.6- og 2.0 liter. Den minste ble levert til C-MAX mens begge var tilgjengelig i S-MAX-, Galaxy- og Mondeo. I 2011 ble også Focus tilgjengelig med EcoBoost-motorer.

I år kom den 3-sylindrede 1,0-liters EcoBoost-motoren, som har høstet omfattende ros blant europeiske motorjournalister for drivstofføkonomi som er best i sin klasse og overraskende ytelser og raffinement. Ford Focus var først ute med denne motorvarianten, som i løpet av året også gjøres tilgjengelig i C-MAX og nye B-MAX. Dernest lanseres den i en rekke andre Ford-modeller. 

Populariteten og utvidelsen av EcoBoost-serien gir grunnlag for en produksjonsvekst til 330.000 enheter neste år, det vil si 44 % av alle Ford of Europes bensindrevne biler. Ford of Europe regner for øvrig med å bygge ytterligere 800.000 EcoBoost-motorer i året for markeder utenfor Europa innen 2015, opp fra 90.000 i 2011. 

- Enten det er 1-literen på 125 HK eller 2-literen på 250 HK i den kommende Focus ST, leverer EcoBoost en kombinasjon av drivstoffeffektivitet og ytelser som ville blitt sett på som en ren umulighet for en bensinmotor for bare noen år siden, sier Barb Samardzich, visepresident for produktutvikling hos Ford of Europe. - De har ytelsene, raffinementet og dreiemomentet som kundene vil ha, og med drivstofforbruket til en mindre motor.

Nyheter

Kampanjer

Vis alle de siste kampanjene

Nyheter

Nyheter og arrangementerAnmeldelser