Fords fartsbegrenser kan spare penger og prikker

28.03.2012

Ford Motor Norge AS - 26-03-2012 21:46Hestekrefter, presise kjøreegenskaper og avansert teknololgi kan lett vekke entusiasmen i en bilfører, men med et stadig økende antall overvåkingskameraer og fotobokser på europeiske veier, tilbyr Ford  justerbar fartsbegrenser, som lar sjåføren sette en øvre fartsgrense. Dette har blitt en stor favoritt blant europeiske bilkjøpere.
Fords justerbare fartsbegrenser lar sjåføren sette en maksimumshastighet for å redusere faren for fartsbøter og straffeprikker gjennom utilsiktet overskridelse av fartsgrensen. (Klikk her for å se video av teknologien)
Over 220.000 Ford-biler utstyrt med denne teknologien ble solgt i Europa i 2011, som er langt flere enn noe annen førerassistanseteknologi på Fords biler. Totalt 86 % av kundene i Europa bestilte systemet til Mondeo, 85 % til S-MAX og 83 % til Kuga. I Norge derimot har vi solgt 85% på Mondeo, 95% på S-MAX, 89% på Galaxy, 70% på Focus og 58% på C-MAX.
Med ett trykk på en knapp hjelper teknologien deg til å begrense bilens toppfart, sier Dr. Torsten Wey i Ford of Europe. - Bare et øyeblikks uoppmerksomhet er nok til å overskride fartsgrensen, som også er årsaken til at Fords kunder ønsker den roen i sjelen som fartsbegrenseren gir.
Den justerbare fartsbegrenseren lar sjåføren stille inn en fartsgrense på mellom 15 km/t og 170 km/t. Dersom valgt fartsgrense overskrides, reduseres tilførselen av drivstoff til motoren, med tilhørende senking av farten.
Det er anslått at antall kameraer langs europeiske veier har nådd 35.000. I Norge er det i dag ca. 400 fotobokser, men politikerne ønsker at det skal bli flere. I årene 2006 til 2011 ble det krevd inn over 3,6 milliarder kroner som følge av fotoboksenes registreringer av fartsoverskridelser.
Frankrike har 1.895 faste og 933 mobile sikkerhetskameraer, og myndighetene der har sagt at ytterligere 1.000 kameraer vil være på plass innen utgangen av 2012. I Italia er det 5.636 faste sikkerhetskameraer, med stadig nye under montering.
- Justerbar fartsbegrenser er nå tilgjengelig på et flertall av bilene vi produserer, og etterspørselen viser hvor høyt de verdsettes, sier Wey. - Hvis du setter inn den lokale maksimumshastigheten behøver du ikke hele tiden se på speedometeret, legger han til.
Følgende Ford-modeller kan leveres med justerbar fartsbegrenser; Galaxy, S-MAX, Mondeo, Focus, C-MAX og Grand C-MAX.
Slik virker justerbar fartsbegrenser
Sjåføren aktiverer systemet ved å bruke brytere i rattet
•    Fartsgrensen kan senkes eller heves i trinn på 5 km/t
•    Systemet virker ved å begrense tilførselen av drivstoff til motoren når den innstilte fartsgrensen nås
•    Hvis hastigheten øker på grunn av en bratt nedoverbakke vil sjåføren bli varslet av visuelle og lydsignaler
•    Hvis sjåføren må ta en forbikjøring kan den innstilte fartsgrensen overskrides midlertidig ved å trå gasspedalen hardt inn

Nyheter

Kampanjer

Vis alle de siste kampanjene

Nyheter

Nyheter og arrangementerAnmeldelser