Nå er Fords første F-150 Lightning på norske skilter

Nå er Fords første F-150 Lightning på norske skilter

18.11.2023
 • I løpet av 24 timer mottok Ford Motor Norge mer enn 1000 søknader om kjøp av den helelektriske pickupen F-150 Lightning. I dag registrerte selskapet sitt første eksemplar av den ekstremt populære 5-seteren på norske skilter.

  – Interessen for F-150 Lightning har vært helt ekstrem til å være en pickup i denne prisklassen. Nå er vi klare til å skrive endelige kontrakter med de som har søkt og fått tilslag om å kjøpe. Vi forventer å levere ut de aller første bilene til kunde i desember 2023, mens majoriteten av leveringer vil skje i 1. kvartal 2024, sier administrerende direktør i Ford Motor Norge, Per Gunnar Berg.

  Ekstra antall biler allokert Norge

  Norge fikk, som eneste land utenfor Nord-Amerika, muligheten til å selge F-150 Lightning – i et begrenset volum. Dette volumet var opprinnelig bare 500 biler, og med den enorme interessen det har vært for denne bilen var Ford Motor Norge sikre på at dette volumet ville bli “revet bort”.

  – Derfor besluttet vi å ha en søknadsprosess – for å sikre at de «riktige» kundene fikk tilbud først om å kjøpe F-150 Lightning, og ikke minst for å unngå spekulanter. Likevel overgikk interessen våre forventninger, og i løpet av de første 24 timene fikk vi inn over 1000 søknader. Vi har derfor jobbet ekstremt hardt med å øke allokeringen for å kunne tilfredsstille en større andel av de reelle søkerne - og det har vi heldigvis klart, sier Berg.

  Helt nylig har de i tillegg fått tilgang på et lite antall ekstra biler, som ikke er lovet bort til kunder og som skal selges på vanlig måte – til alle de som av forskjellige årsaker ikke allerede har søkt.

  – Dette er biler vi forventer vil ankomme Norge tidligst i løpet av 2. kvartal 2024. Med det trykket vi har hatt på F-150 Lightning tyder alt på at også disse vil bli solgt innen kort tid, så her er det bare å være rask for å sikre seg en perfekt helelektrisk familiebil og ekte arbeidshest, sier Ford Motor Norges administrerende direktør.

  – Den enorme interessen i Norge har blitt lagt merke til

  Ifølge Berg er det ganske unikt at Norge i to runder har fått muligheten til å selge flere F-150 Lightning enn det i utgangspunktet var planlagt for.

  – Det sier både noe om at den enorme interessen i Norge har blitt lagt merke til, og vår posisjon som elbilland nummer 1 i verden, spesielt siden vi vet hvor etterspurt F-150 Lightning er både i USA og resten av verden.

  På grunn av etterspørselen også i USA, har Ford i flere omganger økt produksjonen ved Rogue Electric Vehicle Center i Dearborn, USA betydelig.

  Norgesversjon med 5 seter, 452 HK og høyt utstyrsnivå som standard

  Nye F-150 Lightning er en svært stor og romslig pickup for fem personer. Den er hele 5,91 meter lang, 2,44 meter bred og 1,99 meter høy. I tillegg til et stort plan og mye plass inni kupeen, har den en drenerbar Mega-Frunk på hele 400 liter under panseret – hvor du kan frakte mer enn 180 kilo.

  Varianten som er tilgjengelig i Norge gjør det svært enkelt å velge – alle bilene er helt likt utstyrt og i samme farge. Dette er en 5-seters Lariat Launch Edition i fargen Antimatter Blue Metallic. Den kommer med et Standard Range-batteri på 98 kWt utnyttbar energi, har 452 HK og et maksimalt dreiemoment på 1050 Nm. 0 - 100 km/t går unna på under 5 sekunder. Den har også en nyttelastkapasitet på 535 kg* og maksimal hengervektkapasitet på 3490 kg*.

  Bilene som kommer vil bli registrert som personbil (M1) og kan kjøres med vanlig B-førerkort.

  Helelektrisk rekkevidde på opptil 429 km

  Den helelektriske rekkevidden til norgesversjonen av den helelektriske SUV-en, målt etter WLTP, er 429 km – klart best i sitt segment. F-150 Lightnings litium-ion batteri kan lades fra 15 til 80 % på 39 minutter med en 150 kW DC-hurtiglader.

  Til tross for rekordsvak norsk krone, økte råvarepriser og en rekke andre makroøkonomiske faktorer som har endret seg siden det ble åpnet for bestilling i april, vil prisen på den meget godt utstyrte Lariat Launch Edition fremdeles være på 1.183.000 kroner.

  F-150 Lightning har også det siste og beste av teknologi og smarte løsninger:

  • Den kommer med Fords nye SYNC4 infotainmentsystem og en 15,5 tommers stor berøringsskjerm.
  • Med Pro Trailer Backup-assistent blir også rygging med henger langt enklere da du kan overvåke ryggingen fra SYNC-skjermen og manøvrere bilen og hengeren ved hjelp av et eget roteringshjul.
  • Med Pro Power ombord, kan F-150 Lightning-eiere bruke bilens batteri som strømkilde for å gi strøm til verktøy eller andre elektriske produkter med inntil 2,3 kW (2300 W).
  • Norgesversjonen kommer med 10-veis elektrisk justerbart førersete og både varme og kjøling i forsetene. F-150 Lightning har også et B&O Premium Sound lydanlegg med 8 høyttalere og en subwoofer som standard.

  Svært gode kjøreegenskaper og fremkommelighet

  Den helelektriske versjonen av den ikoniske pickupen kommer med firehjulstrekk som standard. Med et uavhengig bakhjulsoppheng og et lavt tyngdepunkt er både kjøreegenskaper og fremkommelighet svært god – om det er våte veier, snø, sand eller tørr landevei. Den helelektriske 5-seteren kommer også med fire forskjellige kjøremoduser som automatisk optimaliserer den for forskjellige kjørescenarioer: Normal, Sport, Off-road og Tauing.

  Understellet er forsterket med metallplater for å beskytte batteri og motor i tøft terreng. Batterikassen er vanntett og beskyttet av et støtabsorberende materiale.

  Prisbelønt drømmebil for mange nordmenn

  Ford F-150 Lightning har siden de første kundeleveringene på det amerikanske markedet i mai 2022 rukket å bli den mest solgte helelelektriske pickupen i USA. Den har også vunnet en rekke priser og kåringer, blant annet som «North American truck of the Year 2023», og mottatt det anerkjente ukemagasinet Times sin ærespris «The Best Inventions of 2022.»

  – Nye F-150 Lightning representerer noe helt nytt og unikt i Norge. Det er nok også hovedgrunnen til at mange av de som har bestilt den, ikke tilhører det tradisjonelle pickupsegmentet. Den har svært god plass til fem personer, en enorm frunk, lasteplan, lang elektrisk rekkevidde, topp komfort, sportslige kjøreegenskaper og meget god fremkommelighet. Den helelektriske pickupen kan også trekke tungt – om det er båt, campingvogn eller en hestehenger. F-150 Lightning er rett og slett enestående. Nå gleder vi oss til at mange får sine etterlengtede eksemplarer og selv får opplevd den, sier administrerende direktør i Ford Motor Norge, Per Gunnar Berg.

  *Maksimal nyttelast og maksimal tilhengervekt med standard batteri vil variere basert på last, konfigurasjon, tilbehør og antall passasjerer

  F-150 Lightning i Norge
  Blå F-150 Lightning
  F-150 Lightning interiør


Nyheter

Kampanjer

Vis alle de siste kampanjene

Nyheter

Nyheter og arrangementer