Ny 9-seter fra Ford. Tourneo Custom Concept får global debu

23.02.2012

En ny 9-seter - Ford Tourneo Custom Concept - får global debut på årets internasjonale bilutstilling i Genève i mars, og bringer et nytt og dynamisk uttrykk til det europeiske persontransport-markedet, med appell til kunder som søker design, funksjonalitet og plass.

- Et blikk på Tourneo Custom Concept forteller om en ny og spennende ånd i persontransport-klassen, sier Stephen Odell, styreformann og administrerende direktør for Ford of Europe. - Vår kommende flerseter gir oss muligheten til å appellere til nye kunder med en frisk ny retning, og vi har grepet muligheten med begge hender.

Tourneo Custom Concept viser også en rekke spennende funksjoner, som gir den en sterkt personbillignende appell. Dette inkluderer en helt ny cockpit og et luksuriøst interiør med atmosfære og kvalitetsmaterialer som i en moderne flerseters personbil.

Konseptet viser også en rekke smarte innovasjoner, inkludert multijusterbare og uttagbare seter, avansert SYNC stemmestyring med Nødassistanse og nyeste Ford ECOnetic Technologies.

Revolusjonerende nytt designspråk
Tourneo Custom Concept kommuniserer svært tydelig en revolusjonerende ny designretning for Fords nyttekjøretøyer, og den vil bli lansert som produksjonsmodell senere i 2012.

Med sitt oppsiktsvekkende, strømlinjeformede utseende viser konseptkjøretøyet samme dynamiske karakter som Fords personbiler med designretningen kinetic design – det vil si med et inntrykk av at kjøretøyet er i bevegelse selv når bilen står stille.

- Vi ønsket å skape et design med rene, futuristiske linjer, forklarer Paul Campbell, sjefsdesigner for Ford of Europe. - Med sin sportslighet bringer Tourneo Custom Concept noe friskt og spennende til persontransport-markedet.

Kinetic design bidrar også til å gi Tourneo Custom Concept dens unike karakter, inkludert den dristige trapesformede grillen og de karakteristiske skulderlinjene. Konseptet er ytterligere forsterket med en rekke fremhevende detaljer, fra kromlister, LED-lys og 18-tommers lettmetallfelger.

- Vi ønsket å skape et interiør med design og kvalitet - tilsvarende det som kan oppleves i en moderne  personbil - men med god plass for personer og bagasje, forklarer Campbell.

Smarte nye funksjoner
Tourneo Custom Concept viser at kunder i persontransport-markedet kan forvente det samme nivået av teknologi og funksjonalitet som Fords personbilsjåfører.

Blant de smarte og innovative funksjoner er:

• Fords avanserte ECOnetic Technologies for lave CO2-utslipp, og som inkluderer Auto-Start-Stop og smart regenerativ lading.
• SYNC stemmestyring av mobiltelefoner og musikkspillere koblet til bilen og nødassistanse – der SYNC selv vil kontakte en offentlig alarmsentral dersom bilen involveres i en ulykke, og automatisk angi bilens lokalisering
• Avansert beskyttelsessystemer for sjåfør og passasjerer
• Ryggekamera
• Filskiftevarsling og Føreroppmerksomhetsovervåkning – som varsler sjåføren dersom det er tegn på at vedkommende er i ferd med å falle i søvn

For å sikre fremragende ytelser og drivstofføkonomi drives Tourneo Custom Concept av en sterkt forbedret 155 HK 2.2-liters Duratorq TDCi dieselmotor.

Tourneo Custom Concept er basert på en ny global Ford-plattform som er konstruert for å gi dynamiske egenskaper som en personbil, inkludert smidige kjøreegenskaper, presis styring, økt kjørekomfort og redusert støy.

- Dagens og morgendagens persontransport-kunder krever enda mer hva angår kvalitet, teknologi, ytelser og kjøreegenskaper, sier Barry Gale, sjefsingeniør hos Ford of Europe. - Konseptet viser at vi tar disse kravene svært alvorlig, og at kundene kan forvente en personbillignende kjøreopplevelse.

Ny generasjon av Ford nyttekjøretøy
Tourneo Custom Concept varsler også ankomsten av en helt ny generasjon Ford-nyttekjøretøyer, som vil bli lansert i løpet av 2012.

- Den forestående lanseringen av både ny flerseter og varebiler er spennende øyeblikk for oss, og vi ser fram til å kunne dele flere detaljer veldig snart, sier Gale.

Denne nye serien vil bli drevet av forbedrede versjoner av den nye 2.2-liters Duratorq TDCi dieselmotoren, med Auto-Stop-Start-teknologi - som gir viktige bidrag til Fords mål om å tilby kundene klasseledende drivstofføkonomi. Tre motorversjoner på 100 HK, 125 HK og 155 HK  vil være tilgjengelige. Alle versjoner har 6-trinns manuell girkasse og forhjulsdrift.

Modellutvalget vil inneholde et bredt utvalg av karosserityper og to akselavstander (kort og lang) som åpner for ekstra passasjer- eller bagasjeplass.

- 2012 er et uhyre viktig år for Ford når vi begynner lanseringen av en helt ny serie nyttekjøretøyer, sier Odell. - Våre markedsledende nyttekjøretøyer har etablert et rykte for funksjon, kjøreegenskaper og holdbarhet, og vår nye serie vil mer enn innfri dette..

Nyheter

Kampanjer

Vis alle de siste kampanjene

Nyheter

Nyheter og arrangementerAnmeldelser