F-150 Lightning med ansatte fra Ford Motor Norge

Overveldende norsk interesse for Fords helelektriske F-150 Lightning

05.05.2023

Det er vel to uker siden Ford Motor Norge, som første marked utenfor Nord-Amerika, lanserte den ikoniske 5-seters helelektriske pickupen Ford F-150 Lightning. Interessen for å kjøpe den prisbelønte og store familie- og arbeidsbilen har så langt vært over all forventning.

- Interessen for å få denne helt utrolige pickupen til Norge før vi lanserte, er større enn jeg noensinne har opplevd i løpet av mine 25 år i Ford. Knappe to uker etter at vi åpnet for å kjøpe den, er denne følelsen enda sterkere. Dette er stort – både her i Norge, men også internasjonalt, sier administrerende direktør i Ford Motor Norge, Per Gunnar Berg.

Mer enn 200 000 amerikanere har allerede bestilt den ikoniske pickupen. Nå er den tilgjengelig i et begrenset antall for norske kunder – som må søke om å kjøpe den. Den svært romslige helelektriske bilen kommer med 5 seter som standard, er hele 5,91 meter lang og har en Mega-Frunk under panseret foran som rommer hele 400 liter.

Tilbyr en svært godt utstyrt spesialutgave for det norske markedet

Versjonen som gjøres tilgjengelig for norske kunder er alle likt utstyrt og i samme farge. Det er en 5-seters Lariat Launch Edition i fargen Antimatter Blue Metallic med 452 HK – og som gjør unna 0 - 100 km/t på under 5 sekunder.

Rekkevidden på den nye helelektriske pickupen, målt etter den amerikanske EPA-målemetoden er tilsvarende 386 km. WLTP-rekkevidde, som er det som benyttes i Europa og Norge, vil bli tilgjengelig på et senere tidspunkt. Standard Range-batteriet i bilen er på 98 kW utnyttbar energi og kan lades fra 15-80 % på 39 minutter med en 150 kW DC hurtiglader.

Har en kundegruppe langt utenfor det vanlige pickupsegmentet

– De svært mange som har henvendt seg til oss for å kjøpe F-150 Lightning viser at denne bilen har en kundegruppe som strekker seg langt utenfor det vanlige pickupsegmentet. Spesielt den enorme plassen inni bilen til fem personer og svært god bagasjeplass – både foran og bak – gjør også dette til en stor familiebil, sier Ford Motor Norges administrerende direktør.

Ifølge Fords data kommer søkerne så langt fra mer enn 30 forskjellige andre bilmerker. Det er omtrent like mange søkere fra bedriftsmarkedet som det er privatpersoner som har vist interesse for å kjøpe det helelektriske ikonet.

– Vi ser at F-150 Lightning er et attraktivt valg for folk fra de aller fleste samfunnslag rundt i hele Norge med forskjellige utgangspunkt for sitt bilvalg. Mange ønsker den fordi det er en stor og sterk elektrisk bil som kan trekke campingvogn, båt eller hestehenger. Blant næringsdrivende er det mange som ønsker en elbil som både kan gjøre jobben for eksempel på en byggeplass, samtidig som de kan ha med seg hele familien og bagasje på hytta i helgen. Fellesnevneren for de aller fleste som har søkt er at de synes bilen er rå og unik på alle måter, og at de ønsker å stå litt ut i mengden, sier Berg.

F-150 Lightning er en svært praktisk bil i bruk, da den har nyttelastkapasitet på 805 kg og maksimal hengervektkapasitet på 3492 kg.

Den estimerte veiledende prisen på en meget godt utstyrt Lariat Launch Edtition vil være 1 183 000 kroner. Samtidig har Ford Motor Norge varslet at prisene kan gå noe ned når de har full oversikt over kostnadene med å konvertere bilen til norske standarder. Dette vil kunden få avklart før de skriver endelig kontrakt.

Stor interesse for begrenset antall biler, men fremdeles muligheter om du er rask

Ford F-150 Lightning har siden de første kundeleveringene på det amerikanske markedet i mai 2022 rukket å bli den mest solgte helelelektriske pickupen i USA. Den har også vunnet en rekke priser og kåringer, blant annet som «North American truck of the Year 2023».

Lanseringen i Norge skapte mye omtale i markeder over hele verden, men ingenting slår ifølge Ford Motor Norges administrerende direktør oppmerksomheten den så langt har fått fra norske kunder.

- Vi har i første omgang fått et begrenset antall F-150 Lightning for salg i Norge, og med det tempoet vi har hatt i antall interessenter som har meldt seg, så vurderer vi hele tiden når vi må stoppe å ta imot henvendelser. Det er imidlertid fortsatt mulig å søke – men er du interessert i å kjøpe denne svære og unike helelektriske familiebilen og arbeidshesten må du være rask, sier Per Gunnar Berg.

Heia Folk har produsert en «behind-the-scenes-film om hvordan lanseringsfilmen av F-150 Lightning i Norge ble produsert. Store deler av filmen, som nå er spredd over flere kontinenter, er filmet i vakre vinterlige omgivelser på Norefjell og Golsfjellet. Lanseringsfilmen er produsert av Eventyrlie i samarbeid med Frame og Ford Motor Norge.

Se hele Behind-the-scenes-filmen her:

Se hele lanseringsfilmen av Ford F-150 Lightning her:


Nyheter

Kampanjer

Vis alle de siste kampanjene

Nyheter

Nyheter og arrangementer