Euro NCAP kåret Ford Focus som best i klassen på sikkerhet.

14.02.2012

Ford Motor Norge AS - 12-02-2012 22:01

– Euro NCAP, Europas ledende autoritet på bilsikkerhet, har utropt Ford Focus til best i klassen blant de små familiebilene - for kollisjonssikkerhet og avansert sikkerhetsteknologi.

Focus tok en best i klassen-pris for å ha oppnådd 5 stjerner i Euro NCAPs kollisjonstest og mottok fire Euro NCAP-priser for avansert sikkerhetsteknologi i løpet av 2011. Dette har ingen annen masseprodusert familiebil oppnådd.  

I sin prisutdeling trakk også Euro NCAP fram nye Ford Ranger som er kåret til den sikreste pickup organisasjonen noensinne har kollisjonstestet. Ranger er den eneste pickup som har oppnådd 5 stjerner for kollisjonssikkerhet. Den scoret høyt i alle områdene som ble vurdert, men fikk spesielt positiv omtale for fortgjengsikkerhet.

- Denne prisen er veldig viktig for oss siden det å konstruere og bygge så sikre kjøretøyer som  mulig er en av Fords kjerneverdier, sier Stephen Odell, styreformann og administrerende direktør for Ford of Europe. - Focus er et foregangseksempel når det gjelder å konstruere biler som både hjelper sjåføren til å unngå ulykker og til å gi best mulig beskyttelse dersom en ulykke ikke er til å unngå.

Focus sine fem Euro NCAP stjerner er begrunnet i 92 poeng for beskyttelse av voksne passasjerer, 82 poeng for beskyttelse av barn, 72 poeng for fotgjengerbeskyttelse og en gradering for sikkerhetsassistanse på 71 poeng.

Focus oppnådde Euro NCAPs pris for disse fire avanserte sikkerhetsteknologiene:

  • Føreroppmerksomhetsovervåkning, som oppdager og varsler om tretthetstegn hos sjåføren
  • Avstandsvarsling, som bruker radarteknologi til å overvåke veien fremover og varsle sjåføren hvis det er fare for et sammenstøt,
  • Active City Stop, som bidrar til å hindre eller redusere konsekvensene av et sammenstøt i lave hastigheter, og
  • LaneKeeper-teknologi, som varsler sjåføren og gir hjelp dersom bilen utilsiktet forlater sin kjørebane.

Dersom du ønsker ytterligere utdypning om saken se; www.euroncap.com/bestinclasscars2011.aspx  Her finner du også flere høyoppløselige bilder til saken.

Nyheter

Kampanjer

Vis alle de siste kampanjene

Nyheter

Nyheter og arrangementerAnmeldelser