Nytt system fra Ford finner bilen igjen om den blir stjålet

19.11.2021

Ford introduserer nå et helt nytt system i FordPass-appen som gjør at stjålne biler raskere skal komme til rette, og forhindrer eller reduserer skadeeffektene av et biltyveri.

Med «Stolen Vehicle Service» får du en advarsel fra FordPass-appen på din mobiltelefon dersom noen forsøker å stjele bilen din. Appen guider deg også slik at du får innrapportert biltyveriforsøket til politiet, og gir deg 24-timers telefonhjelp som inkluderer overvåkning av bilens bevegelser.

«Stolen Vehicle Services» bygger på funksjonaliteten i «tyverialarmen» SecuriAlert, og sender informasjonen fra bilen til din mobiltelefon ved hjelp av FordPass Connect.

– Med dette systemet blir du enda bedre ivaretatt mot konsekvensene av et biltyveri. Politiet får blant annet tilgang til bilens nøyaktige posisjon med vår 24-timers telefon- og trackingtjeneste. Det øker sjansen for at bilen blir funnet raskt igjen, sier Charles Nolan, manager of retail connectivity solutions hos Ford Enterprise Connectivity.

Mellom 2009 og 2018 ble det stjålet mer enn 500 000 biler i EU hvert eneste år. I Storbritannia har de fleste bilene som ble stjålet i denne perioden aldri kommet til rette igjen.

Introduseres i Ford Mustang Mach-E GT

Det helintegrerte systemet gjøres først tilgjengelig på den råeste og mest eksklusive varianten av en av Norges mest solgte biler de siste månedene, Mustang Mach-E GT. Deretter skal det implementeres i flere av Fords modeller.

«Stolen Vehicle Service» er en del av Ford Secure-abonnementspakken som vil være gratis i en prøveperiode på kompatible bilmodeller. Tilbudet vil først bli gjort tilgjengelig i Storbritannia og Irland i år og deretter rulles ut over hele Europa i 2022.

Hvis bileieren mottar en alarm via sin FordPass-app om at en uautorisert eller uventet handling har skjedd med bilen, er et trykk i appen nok til å rapportere den som stjålet. Appen vil deretter lede bileieren gjennom prosessen for å sikre og finne igjen kjøretøyet ved å rapportere dette til politiet.

Ford Secure

Hjelper deg med anmeldelse og sporing av den stjålne bilen

Først finner appen frem telefonnummeret til den nærmeste politistasjonen - basert på hvor bileieren befinner seg - når de tar kontakt. FordPass-appen gir også bileier telefonnummeret til et kundesenter som kan sette bilen i «tyverimodus.» Det gjør at noen av bilens funksjoner ikke lengre blir tilgjengelig, samtidig kan dens posisjon følges, slik at politiet trygt kan hente den tilbake.

Systemet aktiveres av bileier via FordPass appen på mobiltelefonen og deres Ford-konto.

Når det er aktivert får du gjennom Securialert informasjon i appen når en alarm har gått og hvorfor den er utløst.

Hvis noen forsøker å åpne en dør med en nøkkel når systemet er aktivert – noe som vanligvis ikke ville utløst en vanlig alarm – så vil SecuriAlert sende en alarm. Dette kan være spesielt nyttig dersom noen forsøker å komme seg inn i en bil med en klonet eller stjålet nøkkel.

Du kan også se bilens sist kjente lokasjon i appen og kan selv se om den har blitt flyttet på. Alarmen kan også kanselleres fra appen om det er en falsk alarm.

Vil løpende bli oppdatert med nye tjenester

«Stolen Vehicle Services» er en av flere tilkoblede tjenester som Ford lanserer for å gi kundene sine både mer funksjonalitet og en bedre kundeopplevelse. Alle tjenestene er muliggjort med FordPass Connect.

Fords biler som har SYNC 4 vil få en gratis prøveperiode med Ford Secure, som også inkluderer Stolen Vehicle Services. Pakken vil også fortløpende få nye tjenester som Location Alerts – muligheten til å få et varsel når bilen beveger seg utenfor et på forhånd definert område, og Neighbourhood Alerts – en advarsel når ditt SecuriAlert-beskyttede kjøretøy er i et område hvor kriminelle opererer i nærheten av.

De nye tjenestene skjer gjennom trådløse Power-Up-oppdateringer på et senere tidspunkt.

Kontakt oss

Nyheter

Kampanjer

Vis alle de siste kampanjene

Nyheter

Nyheter og arrangementer