Hyller filmlegende med spesialutgave av Mustang

16.10.2018

Den er en av historiens mest episke kjørescener – sekvensen i filmen «Bullitt» hvor Steve McQueen kjører den legendariske 1968-modellen Mustang GT Fastback. Denne uken får journalister fra hele Europa kjøre den nye spesialutgaven Mustang Bullitt som hyller den ikoniske bilen.

Spesialutgaven feirer at det er 50 år siden filmklassikeren kom ut. Den er utstyrt med en optimalisert versjon av Fords 5-liters V8-motor og leverer hele 460 HK og et dreiemoment på 529 Nm.

- Ingenting fanger entusiasmen og begeistringen med en Mustang like godt som den fantastiske kjørescenen fra «Bullitt». Den nye Mustang Bullitt vil ha enda flere krefter og topp moderne teknologi, samtidig som den i likhet med Steve McQueen oser av tøffhet, sa Steven Armstrong, toppsjefen i Ford Europa.

For flere bilder, informasjon og video: KLIKK HER

Mange eksklusive detaljer
Nye Bullitt kommer med den samme klassiske «Dark Highland Green»-lakken som originalen gjorde for 50 år siden. Den kan også fås i «Shadow Black». Spesialutgaven er også utstyrt med 19-tommers klassiske felger og røde Brembo™-bremsekalipere.

Innvendig har spesialmodellen fått Recaro-seter med grønne sømmer og et individuelt nummer er preget inn i en plakett foran på passasjersiden. Med en hvit girspak-e hylles også spesialutgaven av den originale 68-modellen.

Spesialutgaven kommer også med Fords nye 12-tommers heldigitale LCD-instrumentpanel og et eksklusivt B&O lydanlegg som leverer hele 1000 watt fra 12 kraftige høyttalere.

Forbedret V8-motor med forsterket lyd
Mustangs kraftige V8-motor har et oppgitt forbruk på 1,24 l/mil og har et CO2-utslipp på 277 g/km. Motoren er basert på Fords 5.0-liters V8’er, men den er forbedret med et nytt induksjonssystem og inntaksmanifold fra Shelby Mustang GT350. Dette gir bedre luft- og bensintilførsel til motoren og mer krefter.

En spesiell teknologi i bilens 6-trinns girkasse bruker motorens elektroniske kontrollsystem for å midlertidig øke motorens turtall når sjåføren girer ned. Dette gjør at girskiftene blir både raskere og jevnere.

Når du kommer inn i nye Mustang Bullitt er Ponny-logoen i velkomstskjermen erstattet med en grønn skjerm med et bilde av bilen. Andre detaljer som hyller den klassiske kjørescenen fra Bullitt er kromdetaljene rundt den unike svarte grillen.

Den avanserte støtdemperteknologien fra MagneRide kan nå fås på Bullitt. Dette er et system som ved hjelp av magnetisme regulerer stivheten i dempingen av bilen og leverer optimal demping ved forskjellige kjøresituasjoner.

Også den klassiske, buldrende V8-motorlyden forsterkes med bruk av en aktiv ventil på bilens eksosanlegg.

Den originale «Bullitt»-Mustangen
I sommer ble den ikoniske originale 1968 Ford Mustang GT Fastback for første gang vist frem i Europa. Dette skjedde i forbindelse med Goodwood Festival of Speed i Storbritannia.

Filmen hadde premiere 17. oktober 1968, og det ble faktisk brukt to identiske Mustang GT Fastback under innspillingen. Bilen som Steve McQueen kjørte rundt med i filmen ble senere solgt til en privat person. Den andre bilen, som blant annet ble brukt til de mange hoppene som ble utført i filmen, ble stående på en biloppsamlingsplass.

Sean Kierman eier den første bilen. Han arvet den av faren sin, Robert, som kjøpte bilen i 1974. For å oppfylle familiens drøm om å vise frem den berømte bilen, kontaktet Sean Ford.

Sammen med nye Mustang Bullitt ble originalen for første gang vist frem på den internasjonale bilutstillingen i Detroit i 2018, før den kom til England og Goodwood Festival of Speed nå i sommer.

Nyheter

Kampanjer

Vis alle de siste kampanjene

Nyheter

Nyheter og arrangementer