Presseinvitasjon: 400 unge sjåfører gjennomfører unikt og gratis kjørekurs

15.10.2018

I løpet av neste helg skal nærmere 400 unge sjåfører i alderen 18 til 24 år gjennomføre det internasjonale kjøreprogrammet Ford Driving Skills for Life i Norge.

Ford Motor Norge, Autoriserte Trafikkskolers Landsforbund (ATL) og forsikringsselskapet If inviterer presse og andre interesserte for å se hvordan det praktisk anlagte kjøreprogrammet blir mottatt blant de unge, noe som forhåpentligvis får en positiv effekt på trafikksikkerheten i denne svært utsatte gruppen.

Statssekretær i Samferdselsdepartementet Brage Baklien og bilentusiast og ambassadør for Ford Driving Skills for Life, Jan Erik Larssen, vil være tilstede under åpningen.

Når: Lørdag 20. oktober klokken 10.00

Hvor: Rudskogen Motorsenter, Motorsportveien 180, 1890 Rakkestad, Østfold

Hva er Ford Driving Skills For Life?
Opplæringsprogrammet ble utviklet av Ford Motor Company i samarbeid med amerikanske trafikksikkerhetsmyndigheter i 2003. Målet var å gjøre noe med det høye antallet unge som ble drept i trafikken. Kurset har til nå blitt gjennomført av mer enn en million sjåfører mellom 18 og 24 år i hele 41 land.

Hvordan er skadebildet i Norge?
I 2017 ble 11 unge mennesker mellom 18 og 24 år drept i trafikken. 78 ble meget alvorlig eller alvorlig skadet. En gjennomgang fra forsikringsselskapet If viser at det er hele 2,5 ganger større risiko for at personer under 21 år blir innblandet i en trafikkulykke enn det er for personer over 25 år. Forskning viser at dette ofte skyldes umodenhet og mangelfulle ferdigheter.

Hva består kurset av?
Deltagerne sitter bak rattet med en profesjonell instruktør ved siden av seg gjennom en rekke praktiske øvelser på et avgrenset område.

Det legges stor vekt på å demonstrere hvilke konsekvenser distraksjoner som mobilbruk bak rattet kan ha.

De unge sjåførene får også ta på seg spesiallagde drakter for å bedre forstå hvilken effekt rus har på deres evner som sjåfører.

Nytt av året er en helt unik VR-opplevelse hvor målet er å bidra til et bedre forhold mellom syklister og bilister. Med «WheelSwap» får deltakerne oppleve hvordan lite hensynsfull atferd på veien arter seg både for syklister og bilister.

For mer informasjon: KLIKK HER

Velkommen!

Med vennlig hilsen

Anne Sønsteby, Informasjonsdirektør Ford Motor Norge

Jan Harry Svendsen, Informasjonsansvarlig, Autoriserte Trafikkskolers Landsforbund (ATL)

Jon Berge, Informasjonsdirektør If

Påmelding skjer til:

Ford Motor Norge v/Anne Sønsteby: [email protected] / mobil: 905 10 518

ATL v/Jan Harry Svendsen: [email protected] / mobil: 934 47 754

If v/Jon Berge: [email protected] / mobil: 905 98 680

Nyheter

Kampanjer

Vis alle de siste kampanjene

Nyheter

Nyheter og arrangementer