COOKIE POLICY
Informasjonskapsler er avgjørende for at vi kan yte deg bedre service. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg som person. Du finner mer om cookies under Datasikkerhet

06.02.2014

Ford tok sin høyeste andel av Europas nyttekjøretøymarked p

Ford Motor Norge AS - 06-02-2014 11:19 CET
 

Ford økte sitt nyttekjøretøysalg i Europa i 2013 blant annet som følge av et stort antall nye produkter, og oppnådde den høyeste markedandelen merket har hatt siden 2007.

Ford solgte i 2013 186.200 nyttekjøretøy i Europa, 11.000 flere enn året før. Selskapets markedandel økte dermed fra 8,5% til 9,2%, som er den høyeste veksten i markedsandel noen europeisk bilprodusent hadde i fjor.

Fords salgsvekst var i første rekke drevet av etterspørsel etter nye 1-tonns Transit Custom varebil og Ranger pickup. Ford solgte i fjor, modellens første fulle produksjonsår,  41.500 Transit Custom varebiler og 15.400 av den prisbelønte Ford Ranger, 49 % flere enn i 2012.

I løpet av 2014 vil Ford fullføre det 24-måneders fornyelses- og utvidelsesprogrammet for sitt nyttekjøretøysortiment i Europa. Ford lanserte Transit Connect i 2013, mens nye Ranger og Transit Custom kom i 2012. Programmet vil bli avsluttet i første halvdel av inneværende år med 2-tonns Transit og den lille varebilen Transit Courier.

Ford Transit Connect ble i fjor kåret til “Årets internasjonale varebil 2014”, som gjorde Ford til den første bilprodusenten som vant denne høythengende prisen to år på rad etter at Transit Custom vant året før.

- Ford har nå det nyeste nyttekjøretøyprogrammet i Europa, noe som har brakt betydelig flere kunder inn i salgslokalene våre, fastslår Steve Kimber, adm. direktør for Ford Motor Norge. - Med enda flere nye produkter underveis er vi overbevist om at vår andel av det norske og europeiske nyttekjøretøymarkedet vil fortsette å stige, sier Kimber, som forteller at den norske Ford-organisasjonen også vil satse enda mer på en ytterligere profesjonalisering av tjenestene som retter seg mot nyttekjøretøykundene. – Vi tror også det vil gjøre oss enda mer attraktive, fastslår Ford-direktøren.Nyheter