COOKIE POLICY
Informasjonskapsler er avgjørende for at vi kan yte deg bedre service. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg som person. Du finner mer om cookies under Datasikkerhet

04.12.2012

Ford starter produksjonen av nye Kuga

Ford Motor Norge AS - 03-12-2012 14:39 Ford startet i dag produksjonen av nye Ford Kuga ved sin fabrikk i Valencia, og vil i løpet av 1. kvartal neste år være å finne hos norske Ford-forhandlere. 

Nye Kuga kommer med en rekke teknologier som den er først med i sin klasse, som selvåpnende bakluke, fremragende kjøreegenskaper med Fords nye globale intelligente firehjulsdrift og forbedret dynamisk kurvekontroll. Kuga blir også først med den nye bensindrevne Ford EcoBoost-motoren på det europeiske SUV-markedet.

Ford har solgt over 300.000 Kugaer siden lanseringen av den første generasjonen i 2008, som ble starten på Fords omfattende SUV-program i Europa. Nye Kuga vil bli etterfulgt av den moderne og innovative Ford EcoSport, Fords inngangsbillett til markedet for mindre SUV-modeller, og Egde, en større og mer premium crossover som allerede har blitt stor suksess i blant annet Nord-Amerika.

Den første Kuga-generasjonen var en bil kundene virkelig falt for. Den nye generasjonen er større, har enda mer avansert teknologi, bedre drivstofføkonomi og morsommere å kjøre, sier Geir Haugaard, markedsdirektør hos Ford Motor Norge. - Ford har på verdensbasis mye ekspertise i SUV-segmentet og det har vi til hensikt å utnytte fullt ut i Europa, med nye Kuga som først ut sier Haugaard. 

Ford vil utnytte sin historiske ledelse innen SUV-markedene i Nord-Amerika og andre deler av verden for raskt å utvide sitt SUV-program i Europa, og forventer å selge over en million SUV’er i de kommende seks årene. Innen 2016 vil 10% av alle bilene Ford skal selge i Europa være i SUV-segmentet.

Nye Kuga tilbyr en 1,6-liters EcoBoost bensinmotor med 180 HK og en 2,0-liters Duratorq TDCi dieselmotor med 140 HK, som begge har et CO2-utslipp på under 180 g/km.

Tilgjengelig blir også en rekke førerassistanseteknologier inklusive Parkeringsassistent for  lukeparkering og blindsoneinformasjonssystem, der et varsellys viser om det ligger en bil i sjåførens blindsone.

SYNC - Fords avanserte kommunikasjonssystem - vil også være tilgjengelig fra lanseringstidspunktet. Det vil inkludere Ford Nødhjelpassistanse, et system som automatisk ringer nærmeste redningsssentral dersom bilen involveres i en ulykke. Her benyttes Bluetooth-oppkoblet mobiltelefon og bilens GPS for å gi redningssentralen melding om at bilen har vært utsatt for en ulykke og hvor den befinner seg, hvoretter det åpnes opp for kommunikasjon med de som er i bilen.Nyheter