COOKIE POLICY
Informasjonskapsler er avgjørende for at vi kan yte deg bedre service. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg som person. Du finner mer om cookies under Datasikkerhet

26.11.2012

Nye Ford Fiesta først med MyKey i Europa

Ford Motor Norge AS - 23-11-2012 13:58

Nye Ford Fiesta blir den første europeiske Ford-modellen som utstyres med Fords MyKey-teknologi, som gjør det mulig for foreldre å sette grenser for sine håpefulles bruk av familiens bil for dermed å øke sikkerheten. 

Ford MyKey gjør det mulig for eieren å programmere en nøkkel - vanligvis for yngre sjåfører - som begrenser bilens toppfart og reduserer maksimum volum på lydanlegget. Lyden stenges i sin helhet hvis ikke fører og passasjerer fester sikkerhetsbeltene. Systemet kan også hindre føreren fra å deaktivere sikkerhetsteknologier som Elektronisk Stabilitetsprogram og Active City Stop, som kan bidra til å hindre sammenstøt i lave hastigheter.

- Som alle foreldre vet, så er risikoen statistisk sett mye større for at de unge havner i en ulykke sier Geir Haugaard, markedsdirektør hos Ford Motor Norge. - MyKey gjør det mulig for Fiesta-eiere å sette fornuftige grenser for yngre sjåførers bilbruk, og dermed også gi foreldrene mer ro i sjelen når de unge er ute med familiens bil.

Europeiske bilførere under 25 år har statistisk sett dobbelt så stor sjanse for å bli involvert i en alvorlig bilulykke*; og en Ford-initiert undersøkelse av foreldre til sjåfører i alderen 18 til 20 år avdekker at 46 % av foreldrene sier at deres største bekymring er at barna deres råkjører med familiens bil**.

MyKey-systemet er en del av sikkerhetsutstyret på nye Fiesta - som også omfatter Fords Intelligent Protection System med syv kollisjonsputer. I tillegg er det nye Ford SYNC med Nødhjelpssassistanse tilgjengelig utstyr.

MyKey ble først lansert av Ford i USA, og er nå standard på de fleste av Fords nord-amerikanske modeller. I Europa tas det sikte på å lansere MyKey i de øvrige modellseriene frem mot 2015.

MyKey fungerer på den måten at den gjenkjenner forskjellige nøkler til samme bil, og tilpasser deretter bilens innstillinger i henhold til hvordan eieren har programmert nøkkelen. I tillegg til det som er nevnt over kan programmeringen av nøkkelen gi en varsel-lyd ved bestemte hastighetspunkter mellom 70-140 km/t. I tillegg gis det tidligere varsel ved lavt nivå i drivstofftanken enn på biler uten MyKey.

En undersøkelse blant over 6000 europeiske foreldre til unge bilførere viser at 53 % av foreldrene ville være mer villige til å låne bort bilen til sine tenåringer hvis den var utstyrt med MyKey-sikkerhetsteknologi.

- Foreldre setter virkelig pris på MyKey fordi den hjelper dem til å redusere deres barns risiko bak rattet, sier Haugaard. - Unge sjåfører er derimot ikke spesielt glade for MyKey - inntil de forstår at den ofte forbedrer deres muligheter til å få låne familiens bil. Nyheter