COOKIE POLICY
Informasjonskapsler er avgjørende for at vi kan yte deg bedre service. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg som person. Du finner mer om cookies under Datasikkerhet

26.11.2012

Ford starter produksjonen av nye Fiesta

Ford Motor Norge AS - 12-11-2012 23:34

Ford har startet produksjonen av nye Fiesta, og den nyeste versjonen av Europas mest kjøpte småbil vil om kort tid være på plass hos Ford-forhandlerne i Norge.

Den nye versjonen av Fiesta kommer med en rekke nye og avanserte teknologier og et banebrytende drivlinjeprogram.

- Nye Fiesta har syv drivlinjer - både bensin- og dieseldrevne – som alle har CO2-utslipp på under 100 gram pr. km, opplyser markedsdirektør Geir Hauggård hos Ford Motor Norge.

Ford har solgt over 15 millioner Fiestaer på verdensbasis siden modellen ble lansert i 1976. Over 235.000 er solgt i Europa i løpet av de ni første månedene av 2012, noe som gjør den til Europas mest kjøpte småbil*.

Sammen med et dristig nytt eksteriør og et interiør som har ivaretatt både ergonomi, komfort og funksjonalitet lanserer nye Fiesta Ford MyKey i Europa – en eksklusiv Ford-teknologi som lar foreldre stimulere til tryggere kjøring ved å begrense de unge bilførerens eksponering mot risiko bak rattet .

Nye Fiesta har også det stemmeaktiverte kommunikasjonssystemet SYNC, som automatisk kontakter den lokale redningstjenesten i det landet hvor bilen er involvert i en ulykke, i tillegg til sikkerhetsteknologien Active City Stop - som hjelper sjåføren til å unngå sammenstøt eller redusere eventuell skade ved sammenstøt i lave hastigheter

Nye Fiesta vil snart være på plass i utstillingslokalene til norske Ford-forhandlere, blant annet med den 3-sylindrede 1,0-liters EcoBoost bensinmotoren som nylig ble kåret til «Årets internasjonale motor 2012». En ny Fiesta ECOnetic, 1,6-liters Duratorq TDCi dieselmotor oppnår et imponerende CO2-utslipp på 87 g/km**.

# # #

* JATO Dynamics resultater er basert på informasjon levert av JATO Consult fra 30 europeiske land.

For mer informasjon, besøk www.jato.com

http://www.jato.com

*Oppgitte tall for drivstofforbruk og CO2-utslipp er målt i henhold til EU-direktiv 715/2007. Resultatene kan skille seg fra forbrukstall fra andre deler av verden på grunn av forskjellige kjøresykluser og forskrifter.Nyheter