COOKIE POLICY
Informasjonskapsler er avgjørende for at vi kan yte deg bedre service. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg som person. Du finner mer om cookies under Datasikkerhet

21.09.2012

Nye Ford Transit Custom ble kåret til “Internasjonal varebi

Ford Motor Norge AS - 19-09-2012 08:51

Nye Ford Transit Custom er kåret til “Årets Internasjonale Varebil 2013” med 117 av 133 oppnåelige poeng – og er dermed det fjerde medlemmet av Transit-familien som har vunnet denne høythengende prisen i utmerkelsens 22-årige historie. Tidligere Ford-vinnere var Transit (2001), Transit Connect (2003) og Transit (2007).

 -Transit Custom har fleksible løsninger, elegant og moderne utseende kombinert med dynamiske kjøreegenskaper i pakt med Fords personbiler, sier Per Netland, salgsdirektør for nyttekjøretøy hos Ford Motor Norge.

 - Å kombinere de tøffe Transit-egenskapene med personbillignende design, utstyr og egenskaper var en virkelig krevende oppgave, men vårt utviklingsteam leverte varene, legger han til. – Vi er naturligvis meget stolte over at en Transit er utnevnt til årets internasjonale varebil - for fjerde gang.

Utmerkelsen ble gitt i forbindelse med den internasjonale nyttekjøretøyutstillingen i Hannover, hvor Ford viser den nye Transit Custom og helt nye generasjoner store Transit  og Transit Connect. Lanseringen er for øvrig en del av Fords globale satsing på å fornye hele sitt nyttekjøretøyprogram i løpet av kommende to år.

Transit Custom har klasseledende lastekapasitet, pluss en rekke innovative lasteromsdetaljer, som lasteluke i skiIleveggen som muliggjør frakt av ekstra lange gjenstander og en integrert takgrind som kan felles ned når den ikke er i bruk. Sjåføren kan også trekke fordeler av Fords nyeste sjåførassistanseteknologier, som filskiftevarser og det stemmestyrte kommunikasjonssystemet Ford SYNC.

Klasseledende drivstofføkonomi og CO2-utslipp på 174 g/km er et resultat av blant annet den svært forbedrede 2,2-liters Duratorq TDCi dieselmotoren, som er tilgjengelig med Auto-Start-Stop - og ytterligere reduserte eierkostnader som følge av klassens lengste serviceintervaller på 2 år/50.000 km.

Nye Transit setter nye standarder for utseende, kjøregenskaper og lastegenskaper, sier Pieter Wieman, styreformann i juryen for «Årets internasjonale varebil». – De har klart å bygge en fullstendig ny lett varebil på sin globale nyttekjøretøyplattform med bruk av sine gjennomprøvede drivlinjer og chassiskomponenter.

- Varebilen har et personbillignende eksteriør og interiør, kjøredynamikk som er meget nær en personbil, for ikke å forglemme at det er et meget funksjonelt og praktisk kjøretøy. Ford har også viet mye oppmerksomhet til aktiv og passiv sikkerhet  og samtidig sørget for å redusere eierskapskostnadene, sier, Wieman.

De første Transit Custom kommer til Norge i slutten av året.Nyheter