COOKIE POLICY
Informasjonskapsler er avgjørende for at vi kan yte deg bedre service. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg som person. Du finner mer om cookies under Datasikkerhet

04.09.2012

Nye Ford B-MAX fikk maks antall sikkerhetsstjerner

Ford Motor Norge AS - 29-08-2012 10:00

Nye Ford B-MAX er tildelt de høyest oppnåelige 5 stjernene i sikkerhetsgradering fra Euro NCAP, den uavhengige autoriteten på kollisjonstester.

Den kompakte flerbruksbilen oppnådde en total beskyttelsesscore på 83 % etter å ha oppnådd 93 % for beskyttelse av voksne og 84 % for beskyttelse av barn.

- Sikkerhet er en fundamental grunnleggende Ford-verdi, og vi setter enormt stor pris på å oppnå den maksimale 5-stjernersgraderingen fra Euro NCAP, sier Steve Kimber, administrerende direktør for Ford Motor Norge. - De som har konstruert nye B-MAX har arbeidet hardt for å sikre at også denne Ford-modellen innfrir de sikkerhetsstandardene som kundene forventer fra hver enkelt Ford.

Ford B-MAX har vært gjenstand for  over 5.000 datasimulerte kollisjonstester og ikke mindre enn 40 fullskala kollisjonstester i løpet av utviklingsperioden. I tillegg ble det gjennomført 100 tester der bilen ble montert på en slede og kjørt inn i en vegg.

Over 58% av B-MAX-karosseriet består av høystyrke- og ultrahøystyrkestål, og er blant annet brukt i braketter kalt kollisjonsfangere.  Disse låser det geniale dørsystemet – hvor B-stopene er integerte i dørene - på plass dersom det skulle skje et sammenstøt fra siden.

B-MAX er utstyrt med syv kollisjonsputer, og fronten er nøye konstruert og formet for optimalisert fotgjengerbeskyttelse. Bilen har også Fords Active City Stop-system – som den er først med i denne klassen. Active City Stop er utformet for å hjelpe sjåføren til å unngå å kjøre inn i stillestående eller saktekjørende kjøretøy.

B-MAX har også bedre kontakt med omgivelsene enn noen annen bil i denne klassen. Den er utstyrt med Fords stemmestyrte kommunikasjonssystem SYNC, med Nødassistanse som automatisk vil kontakte den lokale redningstjenesten og anmode om assistanse dersom bilen har vært involvert i en ulykke.

- Bare kjøretøy som tilbyr mangesidig  beskyttelse kan tildeles en 5-stjerners gradering under Euro NCAP’s nye testprotokoll, sier Michiel van Ratingen, Euro NCAPs generalsekretær. - Ford B-MAX er et meget godt eksempel på hvordan dette kan oppnås med innovativt design, fremragende systemkonstruksjon og smarte teknologier som Active City Stop.

Euro NCAP ble etablert i 1997 og støttes av en rekke lands regjeringer, forsikringsselskaper og forbruker- og motororganisasjoner, og er den største og mest respekterte uavhengige autoritet når det gjelder kollisjonstesting i Europa.Nyheter