COOKIE POLICY
Informasjonskapsler er avgjørende for at vi kan yte deg bedre service. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg som person. Du finner mer om cookies under Datasikkerhet

01.08.2012

Også C-MAX får prisbelønnet 1.0-liters EcoBoost-motor

Ford Motor Norge AS - 31-07-2012 17:57

Ford vil i oktober starte salget av C-MAX og Grand C-MAX med 1.0-liters EcoBoost bensinmotor. Kombinasjonen av motoren, som ble kåret til årets internasjonale motor i 2012 og den populære flerbruksbilen forventes å gi klassens beste drivstoffeffektivitet og CO2-utslipp.

Både 100- og 125-hestersversjonen av 1-liters EcoBoost-motoren vil være tilgjengelig i  C-MAX og Grand C-MAX. Ifølge beregninger vil Ford C-MAX med begge effektutgavene av denne motoren gi et forbruk på 0,51 l/mil og 117 g/km CO2, mens Grand C-MAX forventes å bruke 0,52 l/mil med et utslipp på 119 g/km CO2.

 - Kundene våre er simpelthen henrykt over denne motoren, både på grunn av dens egenskaper og de lave forbrukstallene, sier Steve Kimber, administrerende direktør for Ford Motor Norge AS. – Den er allerede meget populær som motor i nye Focus, så det er svært fornuftig også å gjøre den tilgjengelig i C-MAX og Grand C-MAX så raskt som mulig, sier Ford-direktøren.

Ford har solgt over 200.000 C-MAX og Grand C-MAX i Europa siden den siste modellen ble lansert i 2010. I 2012 har de to modellene tatt den største andelen av markedet for kompakte flerbruksbiler.

Den 3-sylindrede 1.0-liters EcoBoost bensinmotoren har turbolading, direkte drivstoffinnsprøyting og variable ventiltider både på innsug- og eksossiden og har dermed effekt og dreiemoment som en betydelig større motor, med forbrukstall som en liten motor.

- Ifølge Fords beregninger vil over halvparten av Fords biler produsert i Europa ha en EcoBoost-motor innen 2015. Denne motoren er som kjent også tilgjengelig med sylinervolum på 1,6 liter og 2 liter.

# # #

*All forbruks- og utslippstall er hentet fra offisielt godkjente tester I henhold til EU-direktiv 93/116/EC, utført med biler med basisutstyr.Nyheter