Ford vil stoppe bruk av engangsplast og ha 100% fornybar energi i alle fabrikker

12.06.2019

For 20 år siden la Ford som den første bilprodusenten i verden frem sin første bærekraftrapport. Nå er årets rapport klar. Full stopp i bruk av engangsplast og fabrikker med 100 % fornybar energi er blant de ambisiøse målene deres.

- Vi er fast bestemt på å ha en positiv innvirkning på miljøet, og jobber tett med partnere og leverandører i hele verden. På den måten gjør arbeidet vårt en forskjell, og det setter oss i stand til å nå våre globale mål, sier ansvarlig for bærekraft, miljø og sikkerhet i Ford Motor Company, Kim Pittel.

Ford har nådd langt siden den første rapporten - som satt søkelyset på miljøtemaer i 1999 – ble publisert. Selskapets tilnærming til bærekraft er nå mye bredere og har hatt stor fremgang i løpet av disse årene.

Storstilt elektrifisering av samtlige bilmodeller

- Det våre kunder kommer til å merke mest med vårt stadig økende fokus på bærekraft er den storstilte elektrifiseringen som allerede har startet av alle Fords modeller. Allerede neste år lanseres en Mustang-inspirert helelektrisk SUV med rekordrekkevidde på hele 600 kilometer. En helelektrisk 2-tonns Transit er også på vei. Nye Kuga kommer også som ladbar hybrid. Det samme gjør Transit Custom, 8-seteren Tourneo Custom og den nye luksuriøse 7-seters SUVen, Ford Explorer. Dette er bare starten på en massiv satsing, sier administrerende direktør i Ford Motor Norge, Per Gunnar Berg.

Fords tyske fabrikker får 100% ren og fornybar energi fra norsk vannkraft

Ford har også igangsatt en rekke initiativer på sine fabrikker over hele verden for å bidra til en mer bærekraftig utvikling.

  • De siste 10 årene har blant annet norsk og svensk vannkraft sørget for at alle Fords anlegg i Køln i hele denne perioden bare har brukt 100% ren og fornybar energi.
  • Fords europeiske distribusjons- og delesenter i den samme byen har også installert solcellepanel som leverer 1100 MWh til senteret årlig. Det tilsvarer strømforbruket til 370 husholdninger i samme by.
  • Fords motoranlegg i Dagenham i Storbritannia får nok energi fra tre vindkraftturbiner til å drive hele fabrikkområdet hvor motorene blir montert sammen.

Bare i fjor gjennomførte eller igangsatte den globale bilprodusenten en rekke større prosjekter i sin bærekraftsatsing. Hele 10 år før tidsplanen nådde Ford sitt mål med å redusere de operasjonelle drivhusgassutslippene med 30 %. Målet, som ble satt i 2010, skulle i utgangspunktet ikke nås før i 2025.

Ford har også annonsert et ambisiøst mål om kun å bruke friskt vann til drikkevann, ikke som et ledd i produksjonen.

     

FORNYBAR: Fords fabrikker over hele verden skal før 2035 bare bruke 100% fornybar energi. Her fra bilprodusentens anlegg i Saarlouis i Tyskland.

Nei til engangsplast i kjøretøy og kun fornybar energi i fabrikkene

20 år etter at Ford som den første bilprodusenten ga ut sin bærekraftrapport, lanserer Ford nye og ambisiøse bærekraftmål for de neste 20 årene.

  • Ford ønsker å skape en mest mulig fremgangsrik verden ved å sørge for at mobilitet er tilgjengelig for alle.
  • Ford skal bli den mest inkluderende og mangfoldige bedriften i verden
  • Ford skal bli enda mer ansvarlig i sin bruk av alle råmaterialer i alle kjøretøy. De skal også kun bruke resirkulert eller fornybar plast i alle sine kjøretøy globalt.

Samtidig som Bærekraftrapporten 2018/19 ble publisert, lanserte også Ford sin første rapport om scenarier for klimaendring. Ford vil fortsette å gjøre sitt for å redusere CO2-utslippene i overenstemmelse med Paris-avtalen. Denne rapporten presenterer i detalj deres visjon for overgangen til en lavkarbon-økonomi.

  • Ford vil slutte med all bruken av engangsplast i sine produksjoner før 2030
  • Innen 2035 vil Ford kun bruke 100% fornybar energi i alle sine produksjonsfabrikker globalt.

Støtter utviklingsprosjekt rettet mot kvinner og barn

Ford har også offisielt lansert SHE-MOVES ((Strengthening Her: Mobilizing Ventures for Social Innovation). Dette er et program som deler ut midler fra Ford Motor Company og Ford Fund som skal støtte lokale prosjekter som kvinner og barn i India, Sør-Afrika og Nigeria nyter godt av. Programmet skal også fremme bedre mobilitet.

For å lese hele «Bærekraftrapporten»: KLIKK HER

Kontakt oss i dagKlikk her for andre nyheter

Nyheter

Kampanjer

Vis alle de siste kampanjene

Nyheter

Nyheter og arrangementer